Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
پزشکی

کپسول یوموگی چیست؟ معرفی، موارد مصرف و عوارض آن

یکی از بیماری هایی که علایم مشخص و ساده ای دارد و می تواند در صورت شدت گرفتن بسیار خطرناک باشد، اسهال عفونی است. بیماری اسهال در همه سنین اتفاق می افتد. اسهال می تواند کوتاه مدت باشد که حاد است و معمولا فوری از بین می رود. هم چنین می تواند مداوم و طولانی باشد که مزمن نامیده می شود. کپسول یوموگی (Yomogi Capsule) جهت درمان انواع اسهال حاد و مزمن عفونی در کودکان و بزرگسالان کاربرد دارد.

بیمای اسهال در چهار نوع اسهال سریع روده ای، اسمزی، ترشحی و اگزوداتیو دسته بندی می شود. علایم اسهال نیز معمولا در دستگاه گوارش اثر می گذارد. البته این علایم می تواند دیگر دستگاه های بدن را هم تحت تاثیر قرار دهد. در مورد درمان نیز با توجه به شدت و ضعف هر یک از دسته بندی های این بیماری، دارو تجویز می گردد. در نشریه جهان شیمی فیزیک، مقالاتی در مورد علت ابتلا به اسهال و دلیل ابتلا به اسهال مسافرتی منتشر شده است. از لینک های زیر می توانید این مقالات را مورد مطالعه قرار دهید.

علت ابتلا به اسهال چیست و چگونه می توان آن را درمان کرد؟

اسهال مسافرتی چیست و چرا به آن مبتلا می شویم؟

در این بخش از نشریه نیز، به معرفی کپسول یوموگی و موارد مصرف و عوارض آن که بیشتر در اسهال حاد عفونی مورد استفاده قرار می گیرد، می پردازیم. لطفا تا پايان با ما همراه باشید.

کپسول یوموگی چیست؟ معرفی، موارد مصرف و عوارض آن
کپسول یوموگی چیست؟ معرفی، موارد مصرف و عوارض آن

کپسول یوموگی برای چی خوبه؟

مهمترین کاربرد کپسول یوموگی در اسهال حاد عفونی کودکان و بزرگسالان است. این موارد شامل انواع ویروسی، باکتریایی و تک سولی می شود. کپسول یوموگی در درمان اسهال ناشی از مصرق آنتی بیوتیک و اسهال مسافرتی نیز کاربرد دارد. از دیگر موارد مصرف این کپسول می توان به کاهش علایم بیماری سندروم روده تحریک پذیر (IBS) و درمان عفونت های قارچی بانوان (کاندیدیازیس) اشاره کرد.

کپسول یوموگی برای چیست؟

در ادامه بررسی موارد مصرف کپسول یوموگی، علاوه بر مصارف قبلی که گفتیم به چند مورد دیگر نیز اشاره می کنیم.

کمک به درمان در مرحله نهفته بیماری التهابی روده (IBD)

کمک به از بین بردن باکتری اچ-پیلوری (هلیکو باکتر پیلوری) در زخم های معده و دوزادهه

جلوگیری از ابتلای مجدد به کولیت سدو ممبرانس

کاهش عوارض جانبی دارو های زخم معده

کمک به درمان آکنه و جوش

 

کپسول یوموگی چیست؟ معرفی، موارد مصرف و عوارض آن
کپسول یوموگی چیست؟ معرفی، موارد مصرف و عوارض آن

کپسول یوموگی برای اسهال

همان طور که گفتیم اسهال یک بیماری شایع در بین کودکان و بزرگسالان است. در سال های دور نیز این بیماری باعث مرگ افراد می شد. به طوری که سازمان بهداشت جهانی تلاش زیادی برای کنترل مرگ و میر ناشی از اسهال و کاهش آن انجام داده است. یکی از این روش ها افزایش شیر دهی در نوزادان بود. طی سال های گذشته نیز استفاده از ساشه های ORS بهترین راه حل جلوگیری از مرگ و میر ناشی از اسهال در کودکان شناخته شد.

اما برای درمان اسهال حاد عفونی، اسهال ناشی از مصرف آنتی بیوتیک ها و اسهال مسافرتی در بزرگسالان و کودکان کپسول یوموگی نقش موثر تری دارد. مکانیستم اثر این دارو از راه کاهش چسبندگی باکتری ها به دیواره روده، از بین بردن سموم ناشی از میکروب ها، ویژگی ضد التهابی و تقویت سیستم ایمنی بدن است. هم چنین این کپسول از طریق تنظیم فلور میکروبی روده برای درمان اسهال ناشی از مصرف آنتی بیوتیک ها عمل می نماید.

کپسول یوموگی برای یبوست

یبوست یک بیماری مربوط به دستگاه گوارش است که در آن بیمار نمی تواند به شکل عادی اجابت مزاج کند و برای خروج مدفوع دچار مشکل می شود. در اکثر موارد به دلیل جذب زیاد آب توسط روده یبوست رخ می دهد. استفاده زیاد از کپسول یوموگی می تواند باعث ایجاد یبوست شود. چرا که مکانیسم اثر کپسول یوموگی در جهت کاهش اسهال و جلوگیری از اسهال است.

قرص یوموگی برای بزرگسالان

ترکیب اصلی کپسول یوموگی، مخمر ساکارومایسس بولاردی به شکل لیپوفیلیزه است. این مخمر نوعی قارچ به حساب می آید. ساکارومایسس بولاردی برای پیش گیری و درمان عفونت های روده ای با منشا باکتریایی نقش بسزایی دارد. هم چنین در مهار کاندیدا آلبیکنز موثر است. این مخمر در پیشگیری و درمان اسهال نیز مورد استفاده قرار می گیرد. کپسول یوموگی حاوی این مخمر است و در درمان اسهال ناشی از رشد باکتری های بد در دستگاه گوارش بزرگسالان کاربرد دارد.

کپسول یوموگی در شیر

استفاده از کپسول یوموگی در شیر برای کودکان بالای ۶ ماه که امکان بلع آن را ندارند، یک توصیه مهم است. جهت مصرف دارو در این کودکان ابتدا محتویات داخل کپسول را در شیر ربخته و سپس آن را به کودک بدهید. سعی کنید شیر را به دمای اتاق برسانید، مواد کپسول را درآن حل کنید و سپس به کودک بدهید.

عوارض کپسول یوموگی

عوارض جانبی این قرص با توجه ترکیب کاملا طبیعی آن بسیار کم و نادر است. با این وجود مصرف بیش از حد این دارو می تواند نفخ ایجاد نماید. هم چنین مصرف همزمان این دارو، با دارو های مهار کننده آمینو اکسیداز و داروهای ضد قارچ توصیه نمی گردد. در صورت ادامه دار شدن اسهال یا اسهال خونی، تب و دل درد های شدید با پزشک متخصص مشورت کنید.

افراد مبتلا به آلرژی مخمر ممکن است به محصولات حاوی ساکارومایسس بولاردی حساسیت داشته باشند. بنابراین بهتر است از مصرف محصولات حاوی این مخمر مانند کپسول یوموگی خودداری کنند.

بهتر است در صورت بروز تورم، خارش و راش پوستی، تنگی نفس یا شوک های آلرژیک به مرکز فوریت های پزشکی مراجعه نمایید.

کپسول یوموگی چیست؟ معرفی، موارد مصرف و عوارض آن
کپسول یوموگی چیست؟ معرفی، موارد مصرف و عوارض آن

نحوه مصرف کپسول یوموگی

همانند سایر قرص ها و کپسول ها، تجویز و مقدار مصرف دارو بایستی با صلاح دید پزشک معالج صورت پذیرد. در مورد بزرگسالان با توجه به نوع بیماری، میزان مصرف کپسول یوموگی متفاوت خواهد بود. برای درمان اسهال بزرگسالان، یک تا دو بار در روز و هر بار یک کپسول استفاده شود.

در اسهال مسافرتی، چند روز قبل از مسافرت بایستی مصرف را به صورت حداقل یک و حداکثر دو کپسول در روز انجام دهید.

در مورد درمان آکنه، ۳ بار در روز و هر بار یک کپسول کافی است. در درمان کاندیدیازیس واژنی نیز ۲ تا ۳ بار در روز و هربار یک کپسول مصرف گردد.

جهت درمان اسهال ناشی از گاواژ معدی، کپسول را در یک و نیم لیتر محلول مغذی حل کرده و مصرف نمایید. در طول شبانه روز حداکثر ۳ کپسول را به طریقی که تجویز می شود، مصرف نمایید.

بهترین زمان مصرف کپسول یوموگی

بهترین زمان مصرف این کپسول همراه با غذا است. در کودکانی که توانایی بلیعدن کپسول ندارند، بایستی مواد داخل کپسول را در مایعات با دمای اتاق (مانند شیر) حل کرده و سپس به مصرف کودک برسانید.

نکته:

مصرف کپسول یوموگی در بیمارانی که سیستم ایمنی آنها به دلیل ایدز، انجام پیوند اعضا، سرطان خون، رادیوتراپی، انجام شیمی درمانی و … ضغیف می شود، بایستی با مشورت و دستور مستقیم پزشک معالج باشد.

طریقه مصرف کپسول یوموگی برای کودکان

استفاده از این کپسول برای نوزادان کمتر از شش ماه توصیه نمی شود. اما برای کودکان بیشتر از ۶ ماه، یک بار در روز و هر بار یک کپسول کافی است. بهتر این است که در مورد مصرف بیش از یک عدد کپسول در روز با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.

مصرف کپسول یوموگی در بارداری و شیر دهی

در مورد بارداری یا شیردهی اطلاعات کافی در مورد مصرف دارو های دارای ساکارومایس بولاردی وجود ندارد. بنابراین از استفاده آن محصولات خودداری کنید. می توانید با پزشک متخصص زنان مشورت نمایید.

عوارض کپسول یوموگی برای کودکان

کپسول یوموگی معمولا عوارض خاصی ندارد و به عنوان یک قرص ایمن برای درمان اسهال مورد استفاده قرار می گیرد. اگر از این کپسول طبق دستورالعمل استفاده کنید هیچ عوارضی ندارد. در برخی افراد نفخ دیده شده است. همچنین ممکن است نسبت به آن واکنش آلرژیک رخ دهد. در صورت مشاهده این موارد فورا باید به پزشک مراجعه نمایید.

کپسول یوموگی برای کودکان برای درمان اسهال بسیار موثر است و می تواند در کوتاه ترین مدت مانع چسبیدن عوامل ایجاد کننده اسهال به روده شده و آنها را دفع می کند. برای درمان اسهال مسافرتی نیز شما می توانید از این قرص استفاده کنید. استفاده روزانه ۱ تا ۲ عدد انواع اسهال را درمان می کند.

این قرص برای بزرگسالان نیز قابل استفاده است. بنابراین به عنوان یک داروی موثر در درمان اسهال شما می توانید آن را در جعبه کمک های اولیه خود قرار دهید. این دارو برای درمان انواع اسهال بسیار موثر بوده و می تواند در مدت زمان کوتاه انواع اسهال را به راحتی درمان نماید.

اسهال یک بیماری آزاردهنده و بسیار شایع است که در اثر عوامل مختلف ایجاد می شود. این بیماری در کودکان و بزرگسالان رخ می دهد و باید نسبت به درمان آن فورا اقدام کرد زیرا عدم درمان آن باعث خروج آب و الکترولیت ها از بدن شده و حتی در موارد شدید مرگ نیز به دلیل این شرایط محتمل است.

بنابراین در صورت ابتلا به اسهال سریعا نسبت به درمان آن اقدام کنید زیرا با مزمن شدن شرایط درمان آن دشوارتر خواهد بود. قرص یومگی یکی از داروهایی است که به درمان اسهال کمک می کند. این دارو با مکانیسم های درمانی خاص به سرعت تاثیر گذار بوده و کمک می کند به سرعت درمان شوید. این قرص عوارض چندانی ندارد ولی با اینحال بهتر است زیر نظر پزشک مصرف شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا