کاربرد تریکلوسان چیست؟ قیمت خرید و فروش آن

تریکلوسان ترکیبی شیمیایی و آروماتیک بوده و با فرمول C12H7Cl3O2 شناخته می شود. ساختار تریکلوسان از دو گروه عاملی اتر و هیدروکسیل تشکیل یافته است. تریکلوسان جامدی قطبی بوده و دارای گروه هیدروکسیلی فعال است. از خواص تریکلوسان می توان به گند زدایی، ضد عفونی کنندگی و ضد میکروب بودن آن اشاره کرد. این ویژگی ها به دلیل وجود ۳ اتم کلر در ساختار تریکلوسان است. کاربرد تریکلوسان در تولید شوینده هایی مانند صابون صورت گرفته و در واقع با افزودن این ماده می توان ویژگی های خوبی در شوینده ایجاد نمود. تولید تریکلوسان توسط شرکت های مختلفی صورت گرفته و در بازار خرید و فروش مواد شیمیایی عرضه می گردد. قیمت تریکلوسان با توجه به خلوص و شرکت تولید کننده متفاوت خواهد بود. برای خرید تریکلوسان می توان به روش های حضوری یا غیر حضوری اقدام به خرید نمود.
در ادامه این مطلب به بررسی خواص و ویژگیها و کاربرد تریکلوسان و همین طور نحوه خرید و فروش و قیمت این ماده شیمیایی صنعتی می پردازیم. البته نشریه علمی جهان شیمی فیزیک قبلا هم به بررسی بسیاری از ترکیبات شیمیایی صنعتی پرداخته است. ترکیباتی مانند دترجنت ها و سورفاکتانت ها و ترکیباتی همچون ساپونین و زئولایت مورد بررسی قرار گرفته اند. در ادامه این مطلب با بررسی موارد استفاده از تریکلوسان می پردازیم. با ما همراه باشید.
تریکلوسان چیست
تریکلوسان ماده ای ضد میکروب بوده و از آن برای پیشگیری یا کاهش آلودگی های ناشی از باکتری و قارچ در صنایع تولید محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می شود. استفاده گسترده از تریکلوسان که با TCS نیز شناخته می شود در دهه ۱۹۶۰ میلادی مورد استفاده قرار گرفت. البته این ترکیب شیمیایی مزایایی برای مصرف کننده نداشته و بعلاوه ریسک مقاومت آنتی بیوتیکی را در بدن افزایش خواهد دارد.
ضد قارچ، آنتی باکتریال و ضد میکروب بودن از خواص تریکلوسان است و از این خواص در تولید انواع محصولات بهداشتی استفاده شده و این ماده از ایجاد آلودگی در محصولات جلوگیری می نماید. در ابتدا تری کلوسان ماده ای بی ضرر همراه با فواید مطلوبی محسوب می شد. اما به مرور مشخص شد که مصرف تریکلوسان می تواند برای سلامت مضر واقع شود. به طوری که حتی در سال ۲۰۱۷ سازمان غذا و داروی امریکا کاربرد تریکلوسان در محصولات شوینده و بهداشتی را ممنوع اعلام نمود.
کاربرد تریکلوسان
همان طور که می دانید تریکلوسان ماده ای ضد میکروبی و شیمیایی است. این ماده در سال ۱۹۷۰ میلادی اختراع شد و به مرور کاربرد گسترده ای یافت. خاصیت ضد باکتریایی قوی از ویژگی تری کلوسان بوده و در تولید بسیاری از محصولات روزمره استفاده می شود. برخی از موارد استفاده از این ماده در ادامه آمده است.

- شوینده
- انواع صابون
- خمیر دندان ها
- دئودورانت ها
- مواد آرایشی
- ترکیبات شوینده
- اسباب بازی ها
- ضد عفونی کننده ها
- و…
عوارض تریکلوسان
این ماده علاوه بر خواص و مزایی مانند اثرات ضد عفونی کننده می تواند خطراتی را نیز برای بدن ایجاد کند. در ادامه این مطلب به بررسی برخی از این عوارض می پردازیم.
ایجاد اختلالات هورمونی
پژوهش های حیوانی در آزمایشگاه نشان داده است که تماس با دوز بالای تری کلوزان می تواند موجب بروز مشکلات هورمونی و کاهش سطح برخی از هورمون های تیروئید در موجودات تحت آزمایش گردد. در پژوهشی دیگر کاهش قوای تولید مثل و رشد در حیوانات در معرض تری کلوسان نیز دیده شده است.
مقاومت آنتی بیوتیکی
مصرف تری کلوسان می تواند به مقاومت آنتی بیوتیکی منجر شود. مقاومت آنتی بیوتیکی درواقع موجب می شود تا مصرف دارو تاثیری بر باکتری های بیماری زا نداشته باشد. تحقیقات نشان داده است که این ماده در صابون ها و خمیر دندان های به اصطلاح آنتی باکتریال می تواند مقاومت آنتی بیوتیکی ایجاد کرده و موجب گسترش ابر میکروب ها شود. دانشمندان در مورد مقاومت آنتی بیوتیکی در جهان و گسترش سریع آن هشدار های جدی داده اند. دانشمندان معتقدند که آسیب گذاری مقاومت آنتی بیوتیکی تا سال ۲۰۵۰ به حدی پیش خواهد رفت که در هر سه ثانیه یک نفر به کام مرگ خواهد رفت.
کاهش سطح ایمنی
قرار گرفتن در معرض تری کلوسان و مواد آنتی باکتریال دیگر موجب می شود تا محیط داخلی بدن از هرگونه باکتری و میکروب پاک شده و این موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود. محیط داخلی عاری از هر گونه میکروب موجب کاهش توانایی سیستم ایمنی در مقابله با عوامل بیماری زا می شود.
سیستم ایمنی ضعیف در برخورد با باکتری ها، ویروس ها و عوامل بیماری زای دیگر قادر نیست تا پاسخ ایمنی مناسبی ایجاد نماید. بنابراین با کاهش ایمنی شخص توانایی مقابله با بیماری را از دست داده و در این حالت بیماری هایی هرچند جزئی هم می توانند به عوارض شدید و حتی مرگ تبدیل شوند. محدود کردن مصرف محصولات آنتی باکتریال می تواند به سیستم ایمنی بدن کمک کند تا با حفظ عملکرد طبیعی در مقابل عوامل بیماری زا واکنش مناسبی داشته باشند.
آلرژی
تری کلوزان علاوه بر خواص ضدمیکروبی مادهای سمی هم بشمار می آید. اگر تری کلوزان از راه دهان به بدن وارد شود، سیستم دفع ادرار مقداری از آن را به سرعت از بدن دفع می کند. درصورتی که تری کلوزان با پوست تماس یابد، روی آن باقی مانده و منجر به ابتلا به مشکلات و عوارض پوستی نظیر درماتیت و اگزما خواهد شد. در هنگام خرید محصولات آرایشی بهتر است محصولاتی انتخاب شوند که در مواد تشکیل دهنده آن ها از این ماده استفاده نشده باشد. افزایش ریسک سرطان، مشکلات بارداری و پوکی استخوان از دیگر عوارض مصرف تریکلوسان هستند.

سرطان و مصرف تریکلوسان
این ماده در هنگام تجزیه به دیوکسین تبدیل می گردد. دیوکسین هم ماده ای سرطان زاست که با انواع مختلفی از سرطان مرتبط است. درواقع مصرف تریکلوسان در بدن به عنوان تولید کننده رشد سلول های کنترل نشده یا سرطانی ظاهر می شود. این ماده حتی اگر با آب شیرین و کلر شده ترکیب گردد، کلروفرم تشکیل شده و کلروفرم نیز یکی از عوامل شناخته شده سرطان است .
تحقیقات نشان داده اند که قرار گرفتن موش ها در معرض طولانی مدت این ماده باعث آسیب های کبدی و حتی سرطان کبد شود.
استفاده از تریکلوسان و پوکی استخوان
در سال ۲۰۱۹ تحقیقاتی صورت گرفت که نشان داد زنانی که به طور مداوم در معرض استفاده از تری کلوسان هستند در معرض خطرات بیماری پوکی استخوان با درصد بیشتری نسبت به بقیه افراد قرار دارند. تأیید استفاده از تریکلوسان می تواند بر تراکم استخوان تأثیر نامطلوبی داشته باشد. اشخاصی که نگران ابتلا به پوکی استخوان هستند بهتر است از لوازم بهداشتی و پاک کننده فاقد تریکلوزان استفاده کنند.
مشکلات بارداری با مصرف تریکلوزان
در سال های اخیر نگرانی ها از مصرف تریکلوزان افزایش یافته است. زیرا مشخص شده است که علاوه بر مضرات قبلی، این ماده می تواند باعث ایجاد مشکلات هورمونی در جنین گردد. مطالعاتی که توسط انجمن شیمی آمریکا بر حیوانات صورت گرفته نشان داده است که بین تریکلوزان و کاهش وزن هنگام تولد نوزاد وجود خواهد داشت.
تریکلوسان در خمیر دندان
یکی از مواد اولیه به کار رفته در بسیاری از خمیردندان ها، استفاده از تریکلوسان است. تریکلوسان موجود در خمیر دندان، می تواند از راه دهان به بدن راه یافته و جذب شود. با جذب این ترکیب شیمیایی در بدن عوارض مخرب این ماده بروز خواهد نمود. از عوارض تری کلوسان مقاومت آنتی بیوتیکی است که در اثر مصرف خمیردندان های حاوی آن ایجاد می گردد.
ممانعت از مصرف خمیر دندان های حاوی تریکلوزان از راه های مبارزه با مقاومت آنتی بیوتیکی است. در هنگام خرید به برچسب محصولات توجه کرده نمایید. بررسی مواد تشکیل دهنده خمیردندان در هنگام خرید کمک می کند تا محصولاتی خریداری شوند که این ماده در تولید آن ها استفاده نشده است.
اثرات زیست محیطی تریکلوزان
این ماده علاوه بر خطراتی که در سلامتی انسان دارد، می تواند تهدیدی آلاینده برای محیط زیست و بهویژه آبراه ها باشد. تریکلوسان با ورود به دریاها و رود خانه ها می تواند موجب تغییر تعادل باکتریایی ر در محیط زیست شود. این امر بسیار نگران کننده است. زیرا در جریان های زیست محیطی آلوده به تریکلوزان، تغییراتی در جوامع میکروبی ایجاد خواهد شد. و این مطلب می تواند بر عملکرد اکولوژیکی و جوامع حیوانی تأثیرات نامطلوبی را داشته باشد.
تریکلوزان حتی برای رشد جلبک ها نیز مضر است. جلبک ماده ای مغذی در رودخانه ها و دریا بوده و بسیاری از ماهی ها از آن برای تغذیه استفاده می کنند. این ماده می تواند به حیوانات و گیاهان آبزی نیز آسیب برساند و هورمون های آبزیان را تحت تاثیر و حتی تغییر قرار دهد.
قیمت تریکلوسان
قیمت این ماه شیمیایی صنعتی به عوامل مختلفی وابسته است. نرخ ارز، خلوص و شرکت تولید کننده از عوامل موثر بر این ماده شیمیایی صنعتی هستند. برای اطلاع از قیمت این محصول می توان به سایت های فروش مواد شیمیایی مراجعه نمود.

خرید و فروش تریکلوسان
خرید و فروش این ماده در صنعت صورت می پذیرد. با توجه به تمام عوارضی که این ماده بر سلامت موجودات و محیط زیست دارد، اما باز هم در تولید بسیاری ازمحصولات آرایشی و بهداشتی به کار گرفته می شود. برای خرید تریکلوزان می توان به صورت حضوری یا آنلاین اقدام نمود. امروزه فروش اینترنتی محصولات شیمیایی منجر شده است تا بتوان این محصولات را بی واسطه و با صرف وقت و هزینه کمتر تهیه نمود. البته در هنگام خرید دقت نموده و این محصول را تنها از مراکز معتبر خریداری نمایید.
سخن آخر
تری کلوسان ماده ای شیمیایی و صنعتی است که در بسیاری از محصولات بهداشتی و آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد. اما باید توجه شود که استفاده از تریکلوسان باید محدود گردد. زیرا این ماده سمی بوده و دارای مضرات فراوانی است. مضراتی که هم انسان و هم حیوانات و آبزیان و در کل محیط زیست را به مخاطره می اندازد. استفاده و کاربرد تریکلوسان در بسیاری از محصولات مصرفی روزمره دیده می شود. از خمیر دندان گرفته تا صابون ها و شوینده های دیگر همه و همه حاوی این ماده شیمیایی هستند. خرید و فروش این ماده به عنوان ترکیبی صنعتی صورت گرفته و قیمت آن تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد.