شربت کلسی ریت چیست؟ چه کاربرد و عوارضی دارد؟
کلسیم و فسفر دو عنصر بسیار مهم در بدن هستند که بدون وجود آن ها، بدن با اختلالات جدی مواجه خواهد شد. یکی از مکمل هایی که برای جبران کمبود این دو عنصر برای بدن توسط پزشک تجویز می شود، شربت کلسی ریت است. در این مقاله از نشریه جهان شیمی فیزیک قصد داریم تا شما را با کاربرد و عوارض شربت مکمل کلسی ریت آشنا کنیم. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
شربت کلسی ریت چیست
شربت کلسی ریت، یک مکمل برای حفظ سلامت استخوان ها و تامین نیاز بدن به ویتامین های مختلف است. این شربت به صورت بطری ۱۵۰ میلی لیتری توسط شرکت ایرانی امید دارو سلامت، تحت لیسانس انگلستان تولید می شود. شربت کلسی ریت برای انواع گروه سنی، حتی کودکان نیز قابل استفاده است.
کلسی ریت حاوی کلسیم، فسفر، ویتامین D3، منیزیم، زینک و ویتامین K2 است. حتما باید توجه کنید که شربت مذکور تنها یک مکمل است و جهت پیشگیری، تشخیص و درمان تولید نشده است. در حقیقت اگر شما از مشکل جدی کمبود ویتامین های نام برده شده و بیماری های زمینه ای مربوط به آن ها رنج می برید، با مصرف شربت کلسی ریت درمان نخواهید شد و حتما باید به دنبال درمان قطعی باشید.
پیش از آن که بخواهیم کمی بیشتر در رابطه با این شربت اطلاعات کسب کنیم، بهتر است کمی در رابطه با بیماری های زمینه ای مربوط به کمبود ویتامین های مذکور و همچنین نیاز بدن به این ویتامین ها بدانیم. در ادامه با ما همراه باشید.
پوکی استخوان چیست
یکی از بیماری هایی که اغلب ما از آن هراس داریم، بیماری پوکی استخوان است. جالب است بدانید با اینکه این بیماری بیشتر در افراد مسن دیده می شود، اما هیچ دلیلی وجود ندارد که افراد جوان به آن بی توجه باشند؛ چرا که در مواردی افرادی با سن کم دچار این بیماری دردناک شده اند.
استخوان به عنوان ستون بدن، یکی از مهم ترین ارگان هایی است که باید به سلامت آن توجه کرد. در غیر این صورت بدن با مشکلات و دردهای جدی مواجه شده و زندگی سخت خواهد شد. پوکی استخوان یا استئوپروز به معنای کم شدن تراکم استخوان است. به دنبال این امر استحکام و قدرت استخوان نیز کم خواهد شد. این شرایط می تواند آسیب و شکستگی استخوان ها را در پی داشته باشد.
پوکی استخوان یک بیماری پیش رونده است. این یعنی اگر به موقع درمان نشود می تواند تا نابودی کامل استخوان پیش برود. بیماری پوکی استخوان در ابتدای امر هیچ گونه علائم بارزی ندارد و تا وقتی که شکستگی ایجاد شود قابل تشخیص نیست. این بیماری می تواند در هر استخوانی از بدن ایجاد شود ولی معمولاً شکستگی ناشی از آن، در استخوان های ستون مهره ها، لگن و ران مشاهده خواهد شد.
اگر بخواهیم دسته ای از افراد که بیشتر در معرض پوکی استخوان هستند نام ببریم باید به زنان به ویژه زنانی که در دوران یائسگی قرار دارند اشاره کنیم. با این حال آغاز بیماری پوکی استخوان می تواند از دوران قبل از یائسگی باشد و تنها شکستگی های ناشی از آن در سنین بالاتر بروز کند. دلیل پیدایش شکستگی ها در دوران یائسگی، کاهش قابل توجه سطح استروژن در این دسته از بانوان گزارش شده است. بنابراین بسیار مهم است که زنان نسبت به پیشگیری از این بیماری در سنین پایین تر اقدامات لازم را انجام دهند.
علل پوکی استخوان
در این قسمت از مقاله شاید این سوال در ذهن شما پدیدار شده باشد که علت ابتلا به پوکی استخوان چیست و چگونه می توان از ابتلا به آن جلوگیری کرد؟
در ادامه لیستی از مهم ترین دلایل را برای شما شرح داده ایم:
افزایش سن
عوامل ژنتیکی
استعمال دخانیات و الکل
نداشتن تحرک بدنی (ورزش) مناسب و کافی
کمبود مواد معدنی مانند کلسیم، پروتئین و ویتامین دی
بیماری هایی مانند پرکاری تیروئید، کم کاری غدد جنسی، آرتریت روماتوئید، بیماری کوشینگ، دیابت و …
مصرف برخی داروها مثل کورتن، لووتیروکسین، فورزماید، هپارین، فنیتوئین و … به مدت طولانی
در صورتی که هر یک از این شرایط در کنار یک رژیم غذایی نامناسب و غیر غنی در برنامه زندگی افراد جای داشته باشند، می توان گفت که آن فرد تا حد زیادی در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار دارد.
پیش تر گفته می شد که مصرف زیاد کافئین نیز می تواند عامل ابتلا به پوکی استخوان باشد، اما تحقیقات جدید این موضوع را به طور کلی رد کرده اند.
علائم پوکی استخوان
همان طور که گفتیم، پوکی استخوان علائم چندان واضحی ندارد و تا زمانی که شکستگی در استخوان ها پدید نیاید قابل تشخیص نیست. از همین رو، بیماری پوکی استخوان را بیماری خاموش نیز می نامند. بیشترین شکستگی های حاصل از پوکی استخوان در ستون مهره ها، استخوان رادیوس و لگن دیده می شود.
در میان این سه نوع شکستگی، شکستگی لگن از وخیم ترین و سخت ترین نوع شکستگی ها است. برخی موارد حتی اگر درمان به درستی انجام نشود می تواند سبب مرگ فرد شود.
در صورتی که یک فرد با یک اتفاق بسیار معمولی دچار شکستگی استخوان شود، احتمال مبتلا بودن به پوکی استخوان در او بیشتر است چرا که افراد سالم در شرایط معمولی دچار شکستگی نخواهند شد. شاید برای شما قابل باور نباشد اما در افرادی که دچار پوکی استخوان هستند شکستگی ستون مهره ها می تواند با یک خم شدن ساده یا عطسه کردن نیز رخ دهد!
تشخیص پوکی استخوان
حالا که دریافتیم این بیماری و پیشگیری از آن بسیار مهم است، بهتر است بدانیم که بیماری پوکی استخوان چگونه تشخیص داده خواهد شد. این بیماری به طور کلی تنها به وسیله تست سنجش تراکم استخوان قابل تشخیص است.
عکس های رادیو گرافی نمی توانند به خوبی پوکی استخوان را تشخیص دهند، زیرا نفوذ کم یا بیش از حد اشعه در فیلم عکاسی، روی کیفیت آن تأثیر خواهد گذاشت و تشخیص را مختل می کند.
درمان پوکی استخوان
بیشتر درمان پوکی استخوان به پیشگیری از آن بر می گردد. در شرایطی که این بیماری به موقع تشخیص داده شود می توان تا حد زیادی از پیشرفت آن جلوگیری کرد و حتی روند بیماری را معکوس کرد. با این حال یکی از راه های مهم استفاده از مکمل های مناسب چون شربت کلسی ریت است.
ویژگی های شربت کلسی ریت
همان طور که گفتیم، شرت کلسی ریت یک مکمل غذایی بوده و جایگزین رژیم غذایی متعادل و سبک زندگی سالم نیست. از همین رو، بهتر است ابتدا روش زندگی و برنامه غذایی خود را سالم کنیم. با این حال برخی ویژگی های مهم این شربت به شرح زیر گزارش شده اند:
مکمل مناسب برای حفظ سلامت استخوان ها و دندان ها
حفظ تراکم استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان
مناسب برای رشد استخوان ها در سنین رشد
کاهش علائم مرتبط با سندروم پیش از قاعدگی (PMS)
پیش از این قسمت به طور کامل در رابطه با بیماری پوکی استخوان توضیح دادیم. همان طور که گفتیم این بیماری در زنان بیشتر دیده می شود. جالب است بدانید که ترکیبات موجود در شربت کلسی ریت ارتباط مستقیمی با بهبود سندروم پیش از قاعدگی بانوان دارد. بنابراین مصرف شربت کلسی ریت در بانوان جوانی که یائسه نشده اند، هم دوره قاعدگی را برای آن ها راحت تر خواهد کرد و هم می تواند از پوکی استخوان در سنین بالاتر پیشگیری کند.
در این بخش از مقاله بهتر است کمی در رابطه با سندروم پیش از قاعدگی بدانیم تا بیشتر به اهمیت مصرف شربت کلسی ریت پی ببریم.
سندروم پیش از قاعدگی چیست
این سندروم که با نام PMS نیز شناخته می شود، یکی از اختلالاتی است که اغلب خانم ها با آن آشنا هستند. در زمان بروز این سندروم، دسته ای از علائم با طیف گسترده ای میان خفیف و شدید نمایان خواهند شد. درمان سندروم پیش از قاعدگی بسیار مهم است چرا که ممکن است شدت علائم آن زیاد بوده و فرد را دچار مشکلات شدید روحی کند. در این شرایط زندگی برای فرد بسیار سخت خواهد شد.
در ادامه این مطلب به شرح علائمی که یک بانو در شرایط بروز سندروم پیش از قاعدگی تجربه خواهد کرد می پردازیم:
احساس افسردگی
گریه کردن
علائم عاطفی
احساس اضطراب و تنش
تغییر در اشتها
تغییرات خلقی و رفتاری افزایش تحریک پذیری
کناره گیری از اجتماع
مشکل در خوابیدن
تغییر در میل جنسی
ایجاد سردرد
ایجاد درد مفاصل
احساس خستگی
ایجاد افزایش وزن به دلیل احتباس مایعات
ایجاد نفخ شکمی
اشکال در تمرکز کردن
علائم فیزیکی همچنین حساسیت پستان
بروز آکنه
یبوست و یا اسهال
با مرور این علائم شاید به نظر شما گذر از دوره ی PMS چندان هم سخت نباشد، اما باید بدانید که حالات متفاوت روحی که یک بانو در این دوره تجربه می کند، بسیار شدید بوده و همراه با این علائم می تواند زندگی او به شدت مختل شود. با این حال حداکثر تا ۴ روز پس از شروع دوره قاعدگی این علائم از بین خواهند رفت.
دلیل اختلال سندروم پیش از قاعدگی
شاید برای شما عجیب باشد اما تا به امروز یک دلیل قطعی و درست برای توجیه شروع دوره PMS شناسایی نشده است؛ به طور کلی به دلیل شروع تغییرات هورمونی بدن در این دوره، این علائم پدیدار خواهند شد. مصرف مکمل ها و تغذیه و استراحت مناسب در این دوره می تواند تا حد زیادی به بهبود این علائم کمک کند. یکی از مکمل هایی که توصیه شده در این دوره توسط بانوان مصرف شود، شربت کلسی ریت است.
نحوه مصرف شربت کلسی ریت
همان طور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، شربت کلسی ریت می تواند برای کودکان و افراد بالغ تجویز شود. در این بخش از مقاله میزان مجاز مصرف هر گروه سنی را به تفکیک شرح داده ایم:
در کودکان ۱ تا ۳ سال: ۱۰ میلی لیتر یک بار در روز پس از غذای اصلی
برای کودکان ۴ تا ۱۰ سال: ۱۰ میلی لیتر دوبار در روز پس از غذای اصلی
افراد بالای ۱۰ سال: ۱۰ میلی لیتر سه بار در روز پس از غذای اصلی
ترکیبات شربت کلسی ریت
شربت کلسی ریت یک مکمل است که مقادیر زیادی کلسیم دارد. اما همان طور که در ابتدای این مقاله توضیح دادیم ویتامین ها و مواد معدنی دیگری نیز همراه با کلسیم در ترکیبات شربت کلسی ریت دیده می شود.
در این بخش از مقاله به شرح مقادیر این ترکیبات پرداختیم:
کلسیم ۴۰۰ میلی گرم
فسفر ۲۰۰ میلی گرم
منیزیم ۸۰ میلی گرم
ویتامین K2 40 میکروگرم
در ترکیبات این شربت ویتامین D3 و ویتامین C نیز به مقدار جزئی دیده می شود.
دو ماده معدنی مهمی که درصد زیادی از حجم این شربت را تشکیل داده اند، کلسیم و فسفر است که در ادامه قصد داریم در رابطه با خواص آن ها برای بدن و لزوم گنجاندن آن ها در برنامه غذایی روزانه صحبت کنیم.
کلسیم
کلسیم، فراوان ترین ماده معدنی موجود در بدن است. تقریبا تمام کلسیمی که بدن دریافت می کند در استخوان ها و دندان ها ذخیره خواهد شد. این ماده معدنی سبب شکل گیری و سختی استخوان ها و دندان ها می شود.
جالب است بدانید برای این که عضلات ما بتوانند حرکت کنند و همچنین اعصاب بدن بتوانند پیام ها را میان مغز و دیگر ارگان های بدن جا به جا کنند، به کلسیم احتیاج دارند. یکی از مواد معدنی که به جاری شدن خون در رگ ها کمک می کند، کلسیم است. در بسیاری از مواقع هورمون های ضروری بدن به حضور کلسیم نیاز دارند تا بتوانند ترشح شوند.
میزان کلسیم مورد نیاز روزانه
به طور کلی بدن ما به صورت روزانه باید مواد معدنی مورد نیاز خود را دریافت کند. این میزان مورد نیاز طبق تحقیقات انجام شده به دست آمده و به شرح زیر گزارش شده است:
تولد تا ۶ ماهگی ۲۰۰ میلی گرم
۷ تا ۱۲ ماه ۲۶۰ میلی گرم
۱ تا ۳ سال ۷۰۰ میلی گرم
۴ تا ۸ سال ۱۰۰۰ میلی گرم
۹ تا ۱۳ سال ۱۳۰۰ میلی گرم
۱۴ تا ۱۸ سال ۱۳۰۰ میلی گرم
۱۹ تا ۵۰ سال ۱۰۰۰ میلی گرم
خانم های ۵۱ تا ۷۰ سال ۱۲۰۰ میلی گرم
آقایان ۵۱ تا ۷۰ سال ۱۰۰۰ میلی گرم
افراد با سن ۷۱ سال و بیشتر ۱۲۰۰ میلی گرم
دوران بارداری ۱۳۰۰ میلی گرم
زمان شیردهی ۱۰۰۰ میلی گرم
مواد غذایی حاوی کلسیم
کلسیم به طور عادی در بسیاری از غذاهای روزانه ما یافت می شود. از همین رو مهم است که برنامه غذایی سالمی برای خود داشته باشیم. از جمله مواد غذایی که می توان کلسیم را در آن ها پیدا کرد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
شیر، ماست و پنیر
برخی از سبزی ها مانند کلم پیچ و کلم بروکلی
البته لازم است بدانید که برخی اوقات نیاز به مصرف مکمل های کلسیم مشاهده خواهد شد. در این شرایط پزشک متخصص اقدام به تجویز مکمل هایی چون شربت کلسی ریت خواهد کرد.
علائم کمبود شدید کلسیم
از جمله علائم شایع کمبود کلسیم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
گزگز و خواب رفتن انگشت ها
تشنج
ضربان غیر طبیعی قلب که در صورت عدم انجام اقدامات لازم گاهی می تواند منجر به مرگ شود.
در صورت مشاهده این علائم بهتر است سریع با یک متخصص مشورت نمایید.
تاثیرات کلسیم بر بدن
همان طور که گفتیم حضور کلسیم برای بسیاری از اعمال بدن ضروری است. در این بخش از مقاله به تفصیل لزوم حضور کلسیم را در برنامه غذایی روزانه شرح داده ایم.
سلامت استخوان در سالمندان
پس از ۳۰ سالگی بدن به طور عادی شروع به از دست دادن بخشی از کلسیم خود خواهد کرد. این از دست دادن کلسیم در میان سالی به کاهش تراکم استخوان ها منجر خواهد شد. در پی این واقعه نیز شکستگی ها به سادگی در بدن پدید خواهند آمد.
سرطان
به گفته محققان، افرادی که کلسیم زیادی از غذا و مکمل ها دریافت می کنند، کمتر در معرض ابتلا به سرطان های روده ی بزرگ و راست روده قرار خواهند گرفت.
پره اکلامپسی
پره اکلامپسی یک عارضه جدی بارداری است که با علائم فشار خون بالا و دفع پروتئین در ادرار مشاهده می شود. مصرف مکمل های کلسیم خطر ابتلا به پره اکلامپسی را در بانوان باردار کاهش خواهد داد.
سندرم متابولیک
سندرم متابولیک یک اختلال جدی شناخته می شود که خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت را افزایش خواهد داد. در شرایطی که دچار سه مورد یا بیشتر از موارد زیر باشید، مبتلا به سندرم متابولیک هستید:
سایز دور کمر بزرگ
سطح چربی خون بالا (تری گلیسیرید)
سطح کلسترول خوب (HDL) پایین
فشار خون بالا
سطح قند خون بالا
آیا کلسیم اضافی مضر است
همان طور که حضور کلسیم در بدن بسیار مهم است، مقادیر بسیار زیاد آن در بدن نیز می تواند منجر به اختلال شود. از جمله این اختلالات می توان به ضعف عضلات، عملکرد ضعیف کلیه، سطوح پایین فسفات، یبوست، حالت تهوع، کاهش وزن، خستگی مفرط، نیاز مکرر به دفع ادرار، ریتم غیر طبیعی قلب و خطر بالای مرگ ناشی از بیماری های قلبی اشاره کرد.
از همین رو بهتر است پیش از مصرف مکمل هایی چون شربت کلسی ریت با یک پزشک مشورت نمایید.
فسفر
دومین ماده معدنی مهمی که بدن به آن نیاز دارد، فسفر است. بعد از کلسیم، فسفر دومین ماده معدنی مهم بدن است. بسیاری از عملکردهای حیاتی بدن نظیر تصفیه ی مواد زائد و ترمیم بافت ها و سلول های آسیب دیده با وجود فسفر انجام خواهند شد. بسیاری از مردم فسفر مورد نیاز روزانه خود را از طریق غذا به دست خواهند آورد.
نقش فسفر در بدن
فسفر برای حفظ استحکام استخوان ها و حفظ سلامتی بدن، شادابی جسم و عملکرد بهتر ماهیچه های بدن مورد نیاز است. همچنین موارد زیر از فواید حضور فسفر در بدن به شمار خواهند رفت:
استحکام استخوان ها و دندان ها
کمک به تصفیه ی مواد زائد در کلیه ها
مدیریت چگونگی ذخیره و استفاده از انرژی بدن
تولید DNA و RNA بهعنوان بلوک های ژنتیکی بدن
توازن و تعادل در استفاده از برخی ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن مانند ویتامین B، ویتامین D، ید، منیزیم و زینک (روی)
کمک به انقباض ماهیچه ای
تنظیم ضربان قلب
تسهیل هدایت پیام های عصبی
کاهش گرفتگی عضلات یا دردهای ماهیچه بعد از ورزش
مواد غذایی سرشار از فسفر
در این بخش از مقاله لیستی از مواد غذایی غنی از فسفر برای شما آورده شده است:
گوشت و مرغ
ماهی
شیر و لبنیات
تخممرغ
آجیل و انواع مغزها
حبوبات
بد نیست بدانید اکثر غذاهایی که دارای کلسیم هستند، فسفر نیز دارند.
با این حال برخی از مواد غذایی فاقد پروتئین، فسفر بالایی دارند نظیر:
غلات سبوس دار
سیب زمینی
سیر
خشکبار
نوشیدنی های گازدار (برای تولید این نوشیدنی ها از فسفریک اسید استفاده می شود)
غلات سبوس داری که برای تهیه ی انواع نان از آن ها استفاده می شود، در مقایسه با آرد سفید حاوی مقدار بیشتری فسفر هستند
میزان مورد نیاز فسفر در بدن
مقدار فسفر مورد نیاز بدن با سن افراد رابطه ای مستقیم دارد. بزرگسالان در مقایسه با کودکان ۹ تا ۱۸ سال به فسفر کمتری نیاز دارند.
به طور کلی میزان فسفر مورد نیاز بدن به شرح زیر گزارش شده است:
بزرگسالان (۱۹ سال و بالاتر): ۷۰۰ میلی گرم
نونهالان (۹ تا ۱۸ سال): ۱۲۵۰ میلی گرم
کودکان (۴ تا ۸ سال): ۵۰۰ میلی گرم
خردسالان (۱ تا ۳ سال): ۴۶۰ میلی گرم
نوزادان (۷ تا ۱۲ ماه): ۲۷۵ میلی گرم
در نوزادان (۰ تا ۶ ماه): ۱۰۰ میلی گرم
در صورتی که افراد به دلیل بیماری های مختلف دچار کمبود فسفر شود استفاده از مکمل هایی چون شربت کلسی ریت برای آن ها مناسب است.
مضرات افزایش فسفر در بدن
همان طور که در مورد کلسیم توضیح دادیم، افزایش بیش از اندازه فسفر نیز می تواند منجر به مشکلاتی شود. افزایش فسفر در بدن می تواند موجب اسهال، سخت شدن اندام ها و بافت های نرم بدن شود.
افزایش سطح فسفر در بدن می تواند به شدت در جذب مواد معدنی دیگر نظیر آهن، کلسیم، منگنز و زینک اختلال ایجاد کند. در صورت ترکیب فسفر اضافی با کلسیم، این مواد معدنی در بافت های ماهیچه ای رسوب خواهند کرد.
البته لازم به ذکر است که برخی از داروها ممکن است موجب کاهش سطح فسفر در بدن شوند. از جمله این داروها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
انسولین
بازدارنده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین
کورتیکواستروئیدها
آنتی اسیدها
داروهای ضدانعقاد
عوارض کمبود فسفر در بدن
از جمله عوارضی که برای کمبود سطح فسفر در بدن گزارش شده است می توان به موارد زیر اشاره کرد:
دردهای مفصلی و استخوانی
کاهش اشتها
تحریک پذیری یا اضطراب
خستگی
پوکی استخوان در کودکان
نکات مهم در استفاده از شربت کلسی ریت
قبل از مصرف شربت کلسی ریت، بطری را به خوبی تکان دهید.
این محصول جایگزین رژیم غذایی متعادل و سبک زندگی سالم نخواهد بود.
شربت کلسی ریت نباید بیشتر از مقدار توصیه شده روزانه مصرف شود.
در صورت حساسیت به هر یک از ترکیبات تشکیل دهنده فرآورده، استفاده از آن توصیه نمی شود.
در بیماران دچار نارسایی کلیوی توصیه نمی شود.
اگر تحت درمان دارویی خاصی هستید، پیش از شروع به مصرف شربت کلسی ریت با پزشک یا داروساز خود مشورت نمایید.
عوارض جانبی شربت کلسی ریت
عوارض جانبی افزایش کلسیم از فردی به فرد دیگر متفاوت است. اما ممکن است باعث بروز ناراحتی های گوارشی مانند یبوست، اسهال، تهوع، نفخ و یا عوارضی مانند سردرد و افت فشار خون شود.
تداخلات دارویی شربت کلسی ریت
شربت کلسی ریت را نباید با برخی داروها مصرف کرد. این داروها شامل وارفارین، سفتریاکسون، سیپروفلوکساسین، تتراسایکلین، سیکلوسپورین، آسپیرین، گلیکوزیدهای قلبی NSAIDs و داروهای شیمی درمانی هستند.
پیش از شروع درمان لطفا لیست کاملی از داروهای مصرفی خود در اختیار پزشک قرار دهید تا از بروز تداخلات دارویی جلوگیری شود.
شرایط نگهداری شربت کلسی ریت
شربت کلسی ریت را در محیط خشک و خنک، دور از نور و گرما و دور از دید و دسترس کودکان نگهداری کنید.
پس از اولین استفاده در یخچال نگهداری و طی مدت ۳۰ روز استفاده شود.
قیمت شربت کلسی ریت
شربت کلسی ریت تا لحظه نگارش این مقاله با قیمت ۱۰۲,۶۰۰ تومان در داروخانه های سراسر کشور به صورت آنلاین و حضوری قابل تهیه است. این دارو در دسته دارهای بدون نسخه قرار دارد. با این حال این امر مجوز استفاده از آن را بدون مشورت با پزشک به شما نخواهد داد.