قرص جانکتورکس ویتالیو چیست؟ موارد و نحوه مصرف و عوارض آن
قرص جانکتورکس ویتالیو ترکیبی از گلوکزامین، ام اس ام، کندرویتین سولفات، شارک کارتیلیج و ویتامینD3، عصاره گیاهان هارپاگوفیتوم و بوسولیا سراتا است و سبب تقویت عملکرد مفاصل و سبب نگهداری از استخوان ها میشود. در نشریه جهان شیمی فیزیک از انواع مکملها مقالاتی منتشر شده است. در این مطلب اطلاعاتی در مورد قرص جانکتورکس ویتالیو در اختیارتان قرار میدهیم.
قرص جانکتورکس ویتالیو چیست
قرص جانکتورکس ویتالیو ترکیبی از گلوکزامین، ام اس ام، کندرویتین سولفات، شارک کارتیلیج و ویتامین D3 به همراه عصاره هارپاگوفیتوم و بوسولیا سراتا است. سبب تقویت عملکرد مفاصل و جذب کلسیم و فسفر می شود
موارد مصرف قرص جانکتورکس ویتالیو
تقویت عملکرد مفاصل و نگهداری استخوانها
نحوه مصرف قرص جانکتورکس ویتالیو
دو قرص در روز به همراه آب مصرف گردد.
احتیاط در مصرف قرص جانکتورکس ویتالیو
قرص جانکتورکس ویتالیو مکمل غذایی است و برای تشخیص، پیشگیری و درمان نیست.
ویژگی قرص جانکتورکس ویتالیو
تقویت عملکرد مفاصل
کاهش التهاب و درد مفاصل
پیشگیری از فرسودگی مفاصل
استخوان ها، ماهیچه ها و مفاصل چیست
استخوان ها، ماهیچه ها و مفاصل سیستم اسکلتی عضلانی را به همراه غضروف، تاندون ها، رباط ها و بافت همبند تشکیل می دهند. این سیستم به بدن شما ساختار و پشتیبانی میدهد و به شما امکان حرکت میدهد. بخش هایی از سیستم اسکلتی عضلانی در طول زندگی رشد می کنند و تغییر می کنند. صدمات و بیماری های مختلف می تواند به استخوان ها، ماهیچه ها و مفاصل آسیب برساند.
بخش هایی از سیستم اسکلتی عضلانی
اسکلت – این چارچوب بدن است. اسکلت انسان از ۲۰۶ استخوان تشکیل شده، استخوانها دارای ۵ شکل اصلی هستند: بلند (مانند بازو)، کوتاه (مانند دست)، صاف (مانند دنده)، نامنظم (مانند مهرهها) و کنجد (مانند کاسه زانو).
مفاصل – ناحیه ای که ۲ یا چند استخوان به هم می رسند.
غضروف – ایجاد بالشتک داخل مفاصل (مانند مفصل زانو)، یا اتصال یک استخوان به استخوان دیگر (مانند مفاصل غضروفی).
رباط ها – نوارهای سختی از بافت که استخوان ها را به استخوان های دیگر می پیوندند تا مفاصل را تقویت کنند. به عنوان مثال، مفصل زانو دارای ۴ رباط است که به تثبیت آن کمک می کند – ۲ رباط جانبی در دو طرف داخلی و خارجی زانو و ۲ رباط متقاطع در داخل مفصل زانو.
ماهیچه ها – حدود ۶۰۰ ماهیچه در بدن انسان وجود دارد. آنها به حرکت بدن کمک می کنند.
تاندونها از بافت همبند فیبری قوی ساخته شدهاند و ماهیچهها را به استخوان متصل میکنند. آنها به عنوان انتهای بلند و نازک ماهیچه ها ظاهر می شوند. تاندون آشیل بزرگترین تاندون بدن است – ماهیچه ساق پا را به استخوان پاشنه میپیوندد.
استخوان ها چیست
استخوان ها از بدن ما حمایت می کنند و به شکل گیری ما کمک می کنند. اگرچه آنها بسیار سبک هستند، اما استخوان ها به اندازه کافی قوی هستند تا کل وزن ما را تحمل کنند.
استخوان از اندام ها محافظت می کند. جمجمه از مغز و شکل صورت را تشکیل می دهد. طناب نخاعی، مسیری برای ارسال پیام بین مغز و بدن، توسط ستون فقرات یا ستون فقرات محافظت می شود. دنده ها قفسی را تشکیل می دهند که قلب و ریه ها را محافظت می کند و لگن از مثانه، بخشی از روده ها و در زنان از اندام های تولید مثل محافظت می کند.
استخوان ها از چارچوبی از پروتئینی به نام کلاژن، با ماده معدنی به نام فسفات کلسیم تشکیل شده اند که این چارچوب را سخت و محکم می کند. استخوانها کلسیم را ذخیره و در صورت نیاز قسمتهای بدن، وارد جریان خون میکنند. مقدار برخی از ویتامین ها و مواد معدنی که می خورید، به ویژه ویتامین D و کلسیم، مستقیماً بر میزان ذخیره کلسیم در استخوان ها تأثیر می گذارد.
استخوان ها از دو نوع بافت استخوانی تشکیل شده اند:
استخوان فشرده قسمت بیرونی و سخت استخوان است. شبیه عاج است و بسیار قوی است.
استخوان اسفنجی که شبیه یک اسفنج است، در داخل استخوان فشرده قرار دارد. از یک شبکه مش مانند از قطعات کوچک استخوان به نام ترابکول تشکیل شده است. اینجاست که مغز استخوان پیدا می شود.
در این استخوان نرم جایی است که بیشتر سلول های خونی بدن ساخته می شود. مغز استخوان حاوی سلولهای بنیادی است که گلبولهای قرمز و پلاکتهای بدن و برخی از انواع گلبولهای سفید را تولید میکنند. گلبولهای قرمز خون اکسیژن را به بافتهای بدن حمل میکنند و پلاکتها به لخته شدن خون در زمانی که کسی بریدگی یا زخم دارد کمک میکند.
استخوان ها با تسمه های بلند و فیبری به نام رباط به استخوان های دیگر بسته می شوند. ماده ای انعطاف پذیر و لاستیکی در مفاصل ما، از استخوان ها حمایت می کند و از آنها در جایی که به یکدیگر ساییده می شوند، محافظت می کند.
استخوان ها چگونه رشد می کنند
استخوانهای بچهها و نوجوانان جوانتر از بزرگسالان کوچکتر است و حاوی مناطق رشد به نام صفحات رشد است. این صفحات از تکثیر سلولهای غضروفی تشکیل شدهاند که در طول رشد میکنند و سپس به استخوان سخت و معدنی تبدیل میشوند. این صفحات رشد به راحتی در اشعه ایکس قابل تشخیص هستند. از آنجایی که دختران در سنین کمتری نسبت به پسران بالغ می شوند، صفحات رشد آنها در سنین پایین تر به استخوان سخت تبدیل می شود.
استخوان سازی در طول زندگی ادامه می یابد، زیرا بدن به طور مداوم بافت زنده استخوان ها را بازسازی و شکل می دهد. استخوان شامل سه نوع سلول است:
استئوبلاست ها که استخوان جدید می سازند و به ترمیم آسیب کمک می کنند.
استئوسیت ها سلول های استخوانی بالغ که به تداوم شکل گیری نوزادان کمک می کنند.
استئوکلاست ها که استخوان را می شکنند و به مجسمه سازی و شکل دادن به آن کمک می کنند.
استخوان ها چه کار می کنند
استخوان ها به افراد شکل می دهند. آنها بدن را به صورت عمودی نگه می دارند و همچنین از اندام هایی مانند قلب و کبد محافظت می کنند. آنها مواد معدنی کلسیم و فسفر را ذخیره می کنند و همچنین حاوی مغز استخوان هستند که در آن سلول های خونی جدید ساخته می شوند.
بخش اعظم اسکلت از مواد غیر زنده (از جمله مواد معدنی کلسیم و فسفر) تشکیل شده است، اما با این وجود استخوان ها دارای بافت زنده ای هستند که به طور مداوم در حال بازسازی هستند و بافت های قدیمی را با بافت جدید جایگزین می کنند. مرکز استخوان ها شامل مغز استخوان است. این باعث تولید سلول های خونی جدید می شود.
ستون فقرات یا ستون مهره ها تکیه گاه مرکزی بدن شما است که به آن کمک می کند راه برود، حرکت کند و بپیچد. دارای ۳۳ استخوان به نام مهره است که توسط دیسک از هم جدا شده اند. طناب نخاعی از مرکز ستون فقرات می گذرد و تمام سیگنال های عصبی را از مغز به بقیه بدن می رساند و همچنین ورودی حسی را از بدن به مغز می برد.
مفاصل چه کار می کنند
مفاصل استخوان ها را به هم متصل می کنند. آنها ثبات اسکلت را فراهم می کنند و اجازه حرکت را می دهند. مفاصل انواع مختلفی دارند.
مفاصل سینوویال: مفاصل بازوها و پاها مفاصل سینوویال هستند. انتهای استخوان ها با غضروف پوشانده شده و توسط حفره مفصلی که با ژل غلیظی به نام مایع سینوویال پر شده است از هم جدا می شوند. مایع سینوویال به روان شدن غضروف کمک می کند و تغذیه آن را تامین می کند. رباط ها در سراسر مفصل کشیده می شوند و یک استخوان را به استخوان دیگر متصل می کنند و به تثبیت مفصل کمک می کنند تا فقط در جهات خاصی حرکت کند.
مفاصل غضروفی: مفاصل ستون فقرات و لگن و مفاصل بین دنده ها و جناغ مفاصل غضروفی هستند – آنها ثبات بیشتری را ایجاد می کنند اما حرکت آنچنانی ندارند. استخوان ها در این نوع مفصل توسط غضروف به هم متصل می شوند.
مفاصل فیبری: مفاصل فیبری اجازه هیچ حرکتی را نمی دهند – فقط ثبات. آنها توسط بافت همبند فیبری به هم متصل می شوند. شما مفاصل فیبری در جمجمه خود دارید.
شرایط و آسیب هایی که بر استخوان ها تاثیر می گذارد
بسیاری از شرایط و صدمات مختلف می توانند بر استخوان ها تاثیر بگذارند، مانند:
شکستگی – جایی که یک استخوان شکسته است
استئوپنی و پوکی استخوان – شرایطی که تراکم استخوان کاهش مییابد و احتمال شکستگی بیشتر میشود
بیماری پاژه – بیماری که استخوان ها را ضعیف و تغییر شکل می دهد
سرطان استخوان – یا سرطانی که از استخوان ها شروع می شود (سرطان استخوان اولیه) یا سرطانی که از جای دیگری در بدن به استخوان ها گسترش می یابد (سرطان ثانویه استخوان)
راشیتیسم – یک بیماری استخوانی که کودکان را تحت تأثیر قرار می دهد و به دلیل سطوح پایین ویتامین D ایجاد می شود
عفونت استخوان (استئومیلیت) – معمولا توسط باکتری ایجاد می شود
همه آنها اشکال مختلف درمان دارند. بهترین راه برای داشتن استخوانهای سالم و جلوگیری از بیماری و آسیب به استخوانها، داشتن یک رژیم غذایی سالم شامل غذاهای غنی از کلسیم، محدود کردن نوشیدنیهای گازدار، نوشیدنیهای کافئیندار و الکل، تا جایی که میتوانید فعال باشید، تحمل وزن و تاثیرگذاری بالا را داشته باشید. اگر می توانید فعالیت کنید، به اندازه کافی آفتاب بگیرید و وزن خود را حفظ کنید.
اختلالات تاثیرگذار بر مفاصل
بسیاری از شرایط می توانند مفاصل را تحت تاثیر قرار دهند. آرتریت که با درد و سفتی مفاصل مشخص می شود، یکی از شایع ترین آنهاست. انواع مختلف آرتریت علل مختلفی دارند.
برخی از شرایطی که می توانند مفاصل را تحت تاثیر قرار دهند عبارتند از:
استئوآرتریت – این نوع آرتریت با افزایش سن شایعتر است و اغلب زانو، لگن، مفاصل انگشتان دست و مفصل شست پا را درگیر میکند.
آرتریت روماتوئید – یک بیماری خود ایمنی که در آن سیستم ایمنی به پوشش مفاصل حمله می کند.
آرتریت سپتیک – نوعی آرتریت ناشی از عفونت (معمولا باکتریایی)
آرتریت پسوریاتیک – نوعی آرتریت التهابی که بر افرادی که پسوریازیس دارند تأثیر می گذارد
نقرس – یک بیماری دردناک که در آن کریستال های کوچک اسید اوریک در مفاصل تشکیل می شود و باعث درد، قرمزی و التهاب می شود.
اسپوندیلیت آنکیلوزان – وضعیتی که مفاصل گردن، ستون فقرات و لگن را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث کمردرد می شود.
رگ به رگ شدن – جایی که رباطهایی که استخوانها را در یک مفصل به هم متصل و تثبیت میکنند کشیده یا پاره میشوند
اگر با هر بخشی از سیستم اسکلتی عضلانی خود مشکل دارید، پزشک محل خوبی برای شروع است. سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی که در تشخیص و درمان مشکلات اسکلتی عضلانی نقش دارند، فیزیوتراپ ها و متخصصانی مانند روماتولوژیست ها یا پزشکان پزشکی ورزشی هستند.
مفاصل چیست
مفاصل محل برخورد دو استخوان است. آنها اسکلت را انعطاف پذیر می کنند – بدون آنها، حرکت غیرممکن خواهد بود. برخی از مفاصل مانند یک لولا باز و بسته می شوند (مانند زانو و آرنج)، در حالی که برخی دیگر حرکات پیچیده تری را امکان پذیر می کنند – برای مثال، مفصل شانه یا لگن امکان حرکت به سمت عقب، جلو، پهلو و چرخش را فراهم می کند.
مفاصل بر اساس دامنه حرکتی طبقه بندی می شوند:
مفاصل غیر متحرک یا فیبری حرکت نمی کنند. به عنوان مثال، گنبد جمجمه از صفحات استخوانی ساخته شده است که در هنگام تولد کمی حرکت می کنند و سپس با پایان رشد جمجمه به هم جوش می خورند. بین لبه های این صفحات پیوندها یا مفاصلی از بافت فیبری وجود دارد. مفاصل فیبری نیز دندان ها را در استخوان فک نگه می دارند.
مفاصل تا حدی متحرک یا غضروفی اندکی حرکت می کنند. آنها مانند ستون فقرات توسط غضروف به هم مرتبط هستند. هر یک از مهره های ستون فقرات نسبت به مهره های بالا و پایین حرکت می کند و این حرکات با هم به ستون فقرات انعطاف پذیری می بخشد.
مفاصل آزادانه متحرک یا سینوویال در جهات مختلف حرکت می کنند. مفاصل اصلی بدن – مانند مفاصلی که در مفصل ران، شانه ها، آرنج ها، زانوها، مچ دست و مچ پا وجود دارند – به راحتی قابل حرکت هستند. آنها با مایع سینوویال پر شده اند که به عنوان روان کننده عمل می کند و به حرکت آسان مفاصل کمک می کند.
سه نوع مفاصل آزادانه متحرک نقش مهمی در حرکت ارادی دارند:
مفاصل لولا اجازه حرکت در یک جهت را می دهند، همانطور که در زانوها و آرنج ها دیده می شود.
مفاصل محوری امکان حرکت چرخشی یا پیچشی را فراهم می کنند، مانند حرکت سر از یک طرف به سمت دیگر.
اتصالات توپ و سوکت بیشترین آزادی حرکت را می دهد. باسن و شانه ها دارای این نوع مفصل هستند که در آن انتهای گرد یک استخوان بلند در توخالی استخوان دیگری قرار می گیرد.
چگونه مفاصل خود را تقویت کنیم
با افزایش سن، توده عضلانی و استخوانی را از دست می دهید که می تواند منجر به مشکلات مفصلی شود.
به طور منظم ورزش کنید
ورزش تراکم استخوان را بهبود داده و ماهیچه های اطراف مفاصل را قوی میکند.
تمرین مقاومتی: ایجاد قدرت عضلانی، به ویژه در پاها، راه دیگری برای حفظ سلامت مفاصل است. این سه تمرین مقاومتی را امتحان کنید، که از وزن بدن شما برای کار کردن باسن و پاها استفاده می کند.
اسکات. ۳ ست با ۱۰ تکرار را امتحان کنید.
لانگز. ۳ ست با ۱۰ تکرار انجام دهید.
ژست هواپیما (جنگجو). ۲-۳ تکرار در هر طرف انجام دهید. روی یک پا بایستید و به آرامی از باسن به سمت جلو خم شوید، پای دیگر خود را بالا بیاورید تا مستقیماً به پشت سر شما باشد. بازوهایتان را بیاورید تا جلوی سرتان دراز کنید. استفاده از پشتی صندلی برای کمک به تعادل شما اشکالی ندارد.
این تمرینات روی تنه شما کار می کند و هسته شما را تقویت می کند.
کرل آپ: با ۳ ست ۱۵ تایی شروع کنید. زانوهایتان را خم کنید و پاها را صاف روی زمین بگذارید. به آرامی از سر و شانه های خود خم شوید. تیغه های شانه خود را از روی زمین جدا کنید، سپس به سمت پایین خم کنید.
ساید پلانک: به پهلوی راست دراز بکشید. بدن و پاهای خود را از زمین بلند کنید اما آرنج، ساعد و پای خود را محکم نگه دارید. بدن شما باید از سر تا پا در یک خط مستقیم باقی بماند. ۳۰ ثانیه نگه دارید و ۳ بار از هر طرف این کار را تکرار کنید. میلار پیشنهاد می کند که به جای بازوی بازو، از آرنج و ساعد خود روی زمین شروع کنید.
کاردیو: کاردیو مفاصل را روان می کند، ماهیچه های اطراف مفاصل را تقویت می کند و گردش خون را بهبود می بخشد. همچنین به کنترل وزن کمک می کند، که می تواند فشار وارده بر باسن، زانو و مچ پا را کاهش دهد.
اگر مشکل مفصلی دارید، ورزشهای کمضرر مانند شنا یا دوچرخهسواری را انتخاب کنید، که استرس کمتری را به مفاصل وارد میکنند تا فعالیتهای با ضربه زیاد مانند دویدن یا کیک بوکسینگ.
بعد از تمرین خود حرکات کششی انجام دهید
با افزایش سن، عضلات ما انعطافپذیری خود را از دست میدهند و این میتواند منجر به آسیبهای بیشتر شود. کشش ماهیچه ها در زمانی که گرم هستند، که معمولا بعد از ورزش است، می تواند از مشکلات مفصلی جلوگیری کند. اگر احساس سفتی می کنید، در حین گرم کردن نیز کشش دهید. هر ماهیچه را ۳-۵ بار بکشید. ۳۰-۶۰ ثانیه نگه دارید.
جلوگیری از آسیب های ورزشی
قبل از ورزش بدن خود را گرم کنید. این کمک می کند تا عضلات شما برای ورزش آماده شوند و احتمال آسیب کمتری وجود داشته باشد.
پدهای محافظ و کفشهای ورزشی که به خوبی مناسب هستند از زانوهای شما در برابر آسیب محافظت میکنند و ممکن است احتمال مشکلات مفصلی را در آینده کاهش دهند. بریس ها یا محافظ های آرنج، مچ و مفاصل بار روی مفاصل شما را سبک می کنند.
کاهش وزن اضافی
کاهش وزن فشار مضاعفی را از روی مفاصل شما، به خصوص باسن و زانوها می گیرد. تحقیقات نشان می دهد که کاهش وزن می تواند به سلامت مفاصل شما نیز کمک کند.
قرص سیمورلاکس
قرص سیموریلکس موثر در درمان التهاب و درد مفاصل، کمک به تسکین دردهای روماتیسمی و درد زانو است.
قرص سنجد برای چیست
کپسول الارتریت حاوی عصاره سنجد بوده و گیاهی است و برای بهبود آرتروز زانو و مفاصل استفاده میشود.
مصرف مکملها و قرص جانکتورکس ویتالیو
مصرف قرص جانکتورکس ویتالیو در بهبود مشکلات مفاصل و آسیبهای استخوانی موثر است.
شرایط نگهداری از قرص جانکتورکس ویتالیو
قرص جانکتورکس ویتالیو، دور از دید اطفال و نور و در جای خشک و خنک قرار دهید.