Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
پزشکی

قرص گلوکزامین سولفات چیست؟ معرفی، موارد مصرف و عوارض آن

گلوکزامین (Glucosamine) ماده ای است که بدن آن را به طور طبیعی می سازد و باعث تحریک تولید غضروف و در حتی ترمیم آن می شود. قرص گلوکزامین سولفات به عنوان مکمل غذایی بیشتر از سایر فرم های گلوکزامین مورد استفاده قرار می گیرد. این ترکیب در دراز مدت می تواند روند از بین رفتن غضروف را به تعویق بیندازد. هم چنین در بیمارانی که آرتروز دارند برای کاهش درد مفاصل تجویز می شود.

در این بخش از نشریه جهان شیمی فیزیک، قصد داریم شما را با قرص گلوکزامین سولفات، کاربرد و عوارض آن آشنا کنیم. لطفا با ما همراه باشید.

گلوکزامین چیست

این ماده طبیعی ترکیب اصلی سلول های بافت های هم بندی را می سازد. گلوکزامین با وزن مولکولی بسیار کم در روده کوچک فوری جذب می گردد. این ماده در پروتئوگلیکان ها ذخیره می شود و تمایل بسیاری به غضروف دارد. گلوکزامین دارای ویژگی های آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است که علاوه برغضروف سازی، باعث سلامت استخوان، ساخت مایع میان مفصلی و انعطاف پذیری مفاصل می شود.

قرص گلوکزامین سولفات چیست؟ معرفی، موارد مصرف و عوارض آن
قرص گلوکزامین سولفات چیست؟ معرفی، موارد مصرف و عوارض آن

انواع قرص گلوکزامین

فرم های مختلف قرص گلوکزامین به شکل زیر هستند:

گلوکزامین سولفات

گلوکزامین هیدروکلراید

ان استیل گلوکزامین

با وجود شباهت این سه ماده به یکدیگر، اثرات کاملا شبیه هم نخواهند داشت. بیشترین پژوهش ها بر روی گلوکزامین سولفات صورت گرفته است. در ادامه به معرفی و بررسی قرص گلوکزامین سولفات می پردازیم.

قرص گلوکزامین برای چیست

علت بسیاری از درد های مفاصل، استئوآرتریت یا ساییدگی مفاصل است. طی این بیماری غضروف آسیب می بیند و به مرور از بین می رود. قرص گلوکزامین سولفات موجب کاهش درد می شود و به روند بهبودی وضعیت مفصل کمک می کند. تحقیقات حیوانی حاکی از آن است که قرص گلوکزامین سولفات می تواند تجزیه غضروف و تخریب آن را به تاخیر بیندازد.

گلوکزامین سولفات ۵۰۰

برخلاف دیگر بافت های بدن، غضروف به صورت مستقیم توسط خون تغذیه نمی شود، به همین دلیل بایستی مواد مغذی خود را از طریق گردش مایعات داخل بدن تأمین نماید. گلوکزامین سولفات باعث تحریک مایع مفصلی سینوویال و غضروف سازی می شود. مصرف قرص گلوکزامین سولفات سطح تولید هیالورونیک اسید در مفاصل را افزایش می دهد. اسید هیالورونیک در سلامت مایع مفصلی سینوویال موثر است. دقت کنید که این مکمل غذایی از بروز آرتروز جلوگیری نمی کند.

قرص گلوکزامین سولفات چیست؟ معرفی، موارد مصرف و عوارض آن
قرص گلوکزامین سولفات چیست؟ معرفی، موارد مصرف و عوارض آن

موارد مصرف قرص گلوکزامین سولفات

 

این مکمل غذایی برای درمان علائم ناشی از بیماری های التهابی توصیه می شود. در یک مطالعه علمی مشخص شد هنگامی که قرص گلوکزامین سولفات به یاخته های درگیر در تشکیل استخوان وارد شود، می تواند باعث کاهش التهابات بدن گردد.

همان طور که قبلا اشاره کردیم گلوکزامین به طور طبیعی در بدن ما وجود دارد. گلوکزامین به ساختن چند ترکیب موثر در ایجاد مایع مفصلی و غضروف کمک شایانی می کند. یک پژوهش ورزشی نشان داد مصرف گلوکزامین سولفات به میزان ۳۰۰۰ میلی گرم در روز می تواند تخریب کلاژن زانو را تا حدود ۳۰ درصد کاهش دهد.

مکمل های دارای گلوکزامین به بیماران دارای آرتروز کمک می کند. قرص گلوکزامین سولفات درد های ناشی از آرتروز، سفتی مقاصل و التهاب مفاصل را کاهش می دهد. مطالعات نشان می دهند که در مبتلایان به آرتروز، مصرف قرص گلوکزامین سولفات یا ترکیب گلوکزامین و کندرویتین سولفات مفید واقع می شود.

نکته:

کندرویتین سولفات یک ماده شیمیایی است که در ساختار غضروف های اطراف مفاصل بدن وجود دارد. مصرف کندرویتین سولفات که یکی از بلوک های ساختمانی غضروف است می تواند روند تشکیل غضروف را کاهش دهد. این ماده کمک کننده به درمان آرتروز مفصلی، پیشگیری و درمان پوکی استخوان است.

گلوکزامین سولفات چیست؟ معرفی، موارد مصرف و عوارض آن
گلوکزامین سولفات چیست؟ معرفی، موارد مصرف و عوارض آن

گلوکزامین سولفات چه فوایدی دارد

 

افزایش مایع محافظ اطراف مفصل (سینوویال)

کاهش خشکی و درد مفاصل

کاهش خطر سرطان ریه (از راه مهار تکثیر سلولی)

تاثیر در بیماری MS (مالتیپل اسکلروزیس)

کاهش التهابات بدن

عوارض قرص گلوکزامین چیست

عوارض جانبی بسیار کمی برای این قرص گزارش شده است. از جمله این عوارض نادر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

تهوع

اسهال

یبوست

جوش

معده درد

واکنش پوستی

سر درد

در صورت حساسیت به صدف، فرم هایی از گلوکزامین را مصرف کنید که بدون صدف هستند.

قرص گلوکزامین سولفات چیست؟ معرفی، موارد مصرف و عوارض آن
قرص گلوکزامین سولفات چیست؟ معرفی، موارد مصرف و عوارض آن

بهترین زمان مصرف قرص گلوکزامین

معمولا مصرف گلوکزامین سولفات ۵۰۰ میلی گرمی به صورت روزانه ۳ قرص است. در واقع دوز معمولی برای گلوکزامین سولفات ۱۵۰۰ میلی گرم در روز است. هر چند این نوع از مکمل های غذایی برای اثر گذاری نیاز به مصرف در زمان خاصی ندارند. با این وجود بهتر است قرص را همراه یا بعد از مصرف غذا میل کنید.

اگر قرص گلوکزامین را با دوز ۱۵۰۰ میلی گرم و روزی یک‌ بار مصرف می‌ کنید، بهترین زمان مصرف آن پس از وعده ناهار است، مگر اینکه پزشک شما پیشنهاد دیگری تجویز کرده باشد.

نحوه مصرف گلوکزامین سولفات

قرص گلوکزامین سولفات را مانند اکثر مکمل های غذایی دیگر همراه با یک تا دو لیوان کامل آب میل کنید. لازم است طی یک دوره ۴ تا ۶ هفته ای از این قرص استفاده کنید تا اثر بخشی آن را ببینید. در صورت عدم تغییر در علائم بیماری حتما با پزشک خود مشورت نمایید چرا که آن مکمل برای شرایط شما مناسب نبوده است.

در فرم تزریقی، تزریق به ماهیچه افراد مبتلا به آرتروز، میزان ۴۰۰ میلی‌ گرم از سولفات گلوکزامین و حداکثر ۲ بار در هفته توصیه می شود.

تداخل دارویی گلوکزامین سولفات

قرص گلوکزامین سولفات با قرص وارفارین تداخل دارد، به طوری که باعث افزایش اثر ان و خونریزی خواهد شد.

مصرف قرص گلوکزامین سولفات با استامینوفن و دارو های بیماران دیابتی توصیه نمی شود.

گلوکزامین سولفات چیست؟ معرفی، موارد مصرف و عوارض آن
گلوکزامین سولفات چیست؟ معرفی، موارد مصرف و عوارض آن

بهترین قرص گلوکزامین

پزشک متخصص می تواند از تجربه و تاثیرات قبلی این مکمل ها برای تجویز قرص گلوکزامین به شما استفاده کند. چرا که افراد زیادی به بیماری مشابه شما به پزشک مراجعه کرده اند.

همیشه سعی کنید مکمل با کیفیت بالا خریداری کنید. مصرف مکمل های با کیفیت مزایای به مراتب بالاتری از سایر مکمل ها خواهند داشت. از مواردی که می تواند به شما کمک کند علامت GMP و USP بر روی برچسب مکمل گلوکزامین است.

در زمان خرید قرص گلوکزامین سعی کنید برند معتبری را خریداری نمایید. بسیاری از مکمل های ارزان قیمت از استاندارد های لازم، کیفیت مناسب و خلوص کافی ترکیبات موثره برخوردار نیستند.

همان طور که در بالا خواندید گلوکزامین در سه فرم مختلف تولید و عرضه می شود. با پزشک خود راجع به بهترین نوع آن مطابق با شرایط خود مشورت کنید.

هشدار در مور مصرف گلوکزامین سولفات

مصرف قرص گلوکزامین سولفات حداقل دو هفته پیش از جراحی بایستی متوقف شود.

با توجه به عدم دسترسی به اطلاعات کافی در مورد ایمنی این مکمل در دوران بارداری، از مصرف آن در بارداری و شیردهی خودداری کنید.

در افراد مبتلا به آسم، توصیه بر عدم مصرف این قرص است.

مطالعات در مورد تاثیر قرص گلوکزآمین بر کودکان صورت نگرفته است، بنابراین مصرف آن برای کودکان توصیه نمی گردد.

قیمت قرص گلوکزامین سولفات

قیمت گلوکزامین سولفات مانند دیگر مکمل های غذایی به کیفیت و برند آن بستگی دارد. خوشبختانه این مکمل در اکثر داروخانه های کشور و فروشگاه های دارویی آنلاین قابل تهیه است. محدوده قیمتی آن ۱۵۰۰۰۰ تا ۴۰۰۰۰۰ تومان خواهد بود.

قیمت کپسول گلوکزامین خارجی

قیمت گلوکزامین خارجی متاثر از نرخ ارز است. لازم است برای جلوگیری از خرید قرص های تقلبی حتما این دارو را از دارو خانه های معتبر تهیه کنید.

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا