Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
پزشکی

قرص کلونازپام (Clonazepam) چیست؟ موارد و نحوه مصرف و عوارض آن

کلونازپام به تنهایی یا همراه با سایر داروها برای درمان برخی اختلالات تشنج مانند سندرم لنوکس-گاستوت، تشنج استفاده می شود. همچنین برای درمان اختلال پانیک استفاده می شود. کلونازپام یک بنزودیازپین است که در مغز برای جلوگیری از تشنج کار می کند. بنزودیازپین ها داروهای مضعف سیستم عصبی مرکزی هستند که داروهایی هستند که سرعت سیستم عصبی را کاهش می دهند. کلونازپام برای پیشگیری و کنترل تشنج و برای درمان حملات پانیک استفاده می شود.

قرص خوراکی کلونازپام به عنوان یک داروی ژنریک و یک داروی با نام تجاری، کلونوپین در دسترس است. کلونازپام هم به صورت قرص خوراکی و هم به صورت قرص متلاشی کننده (حل کننده) خوراکی عرضه می شود. کلونازپام برای درمان اختلال پانیک و تشنج استفاده می شود. در نشریه جهان شیمی فیزیک مطالب متعددی از انواع داروها منتشر شده است. در این مطلب شما را با کلونازپام آشنا میکنیم.

کلونازپام ۲ برای چیست

قرص خوراکی کلونازپام یک داروی نسخه ای است که با نام تجاری داروی کلونوپین در دسترس است. این دارو به دسته بنزودیازپین ها تعلق دارد. داروهای ژنریک هزینه کمتری دارند. در برخی موارد، آنها ممکن است در هر قوت یا شکلی به عنوان نسخه با نام تجاری موجود نباشند.

کلونازپام هم به صورت قرص خوراکی و هم به صورت قرص حل کننده خوراکی عرضه می شود.

موارد مصرف کلونازپام

کلونازپام برای درمان اختلال پانیک و برای جلوگیری از تشنج استفاده می شود. کلونازپام ممکن است به عنوان بخشی از درمان ترکیبی استفاده شود. این بدان معناست که ممکن است فرد نیاز به مصرف آن با داروهای دیگر داشته باشد.

مکانیسم کلونازپام

کلونازپام به دسته بنزودیازپین ها تعلق دارد. کلونازپام با افزایش فعالیت گاما آمینوبوتیریک اسید عمل می کند. این یک ماده شیمیایی است که سیگنال ها را در سراسر سیستم عصبی فرد ارسال می کند. اگر فردی گابا کافی نداشته باشد، ممکن است بدن او در حالت هیجانی باشد. این ممکن است باعث حملات پانیک یا تشنج شود. هنگامی که فردی این دارو را مصرف می کند، گابا بیشتری در بدن خود خواهد داشت. این به آنها کمک می کند حملات پانیک و تشنج کمتری داشته باشند.

قرص کلونازپام (Clonazepam) چیست؟ موارد و نحوه مصرف و عوارض آن
قرص کلونازپام (Clonazepam) چیست؟ موارد و نحوه مصرف و عوارض آن

نحوه مصرف کلونازپام

کلونازپام به صورت قرص و قرص متلاشی کننده خوراکی (قرصی که به سرعت در دهان حل می شود) برای مصرف خوراکی عرضه می شود. معمولاً یک تا سه بار در روز با یا بدون غذا مصرف می شود. کلونازپام را هر روز تقریبا در یک ساعت مشخص مصرف کنید. دستورالعمل های روی برچسب نسخه خود را به دقت دنبال کنید و از پزشک یا داروساز خود بخواهید هر قسمتی را که متوجه نمی شوید توضیح دهد. احتمالا پزشک شما را با دوز کم کلونازپام شروع می کند و به تدریج دوز شما را افزایش می دهد، نه بیشتر از یک بار در هر ۳ روز.

کلونازپام ممکن است به کنترل وضعیت شما کمک کند، اما آن را درمان نمی کند. ممکن است چند هفته یا بیشتر طول بکشد تا اینکه شما فواید کامل کلونازپام را احساس کنید. حتی اگر احساس خوبی دارید مصرف کلونازپام را ادامه دهید. بدون مشورت با پزشک خود، مصرف کلونازپام را قطع نکنید، حتی اگر عوارض جانبی مانند تغییرات غیرعادی در رفتار یا خلق و خوی خود را تجربه کنید، اگر به طور ناگهانی مصرف کلونازپام را قطع کنید، ممکن است علائم ترک مانند تشنج جدید یا بدتر شدن، توهم (دیدن چیزها یا شنیدن صداهایی که وجود ندارند)، تغییر در رفتار، تعریق، لرزش غیرقابل کنترل بخشی از بدن، گرفتگی معده یا عضلات، اضطراب، یا مشکل در به خواب رفتن یا ماندن در خواب. پزشک احتمالاً دوز شما را به تدریج کاهش خواهد داد.

عوارض قرص کلونازپام

کلونازپام عوارض جانبی ایجاد میکند. لیست زیر حاوی برخی از عوارض جانبی کلیدی است که ممکن است در هنگام مصرف کلونازپام رخ دهد. این لیست شامل همه عوارض جانبی احتمالی نمی شود.

عوارض جانبی رایج

عوارض جانبی شایع تر قرص خوراکی کلونازپام می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • خواب آلودگی
  • مشکلات راه رفتن و هماهنگی
  • سرگیجه
  • افسردگی
  • خستگی
  • مشکلات حافظه

عوارض کلونازپام بر مغز

در صورت داشتن عوارض جانبی جدی، فرد باید با پزشک خود تماس بگیرد. عوارض جانبی شامل موارد زیر است:

خلق افسرده یا افکار خودکشی (آسیب زدن به خود)

تشنج (اگر فردی مصرف این دارو را خیلی سریع متوقف کند یا قبلا دچار اختلال تشنجی باشد، احتمال بیشتری دارد که اتفاق بیفتد)

دوز مصرفی کلونازپام

دوز کلونازپام که پزشک تجویز می کند به عوامل مختلفی بستگی دارد. این شامل:

  • نوع و شدت بیماری که فرد برای درمان از کلونازپام استفاده می کند
  • سن فرد
  • به شکل کلونازپام که مصرف می کنند
  • سایر شرایط پزشکی

به طور معمول، پزشک یک فرد را با دوز پایین شروع می کند و آن را در طول زمان تنظیم می کند تا به دوز مناسب برای او برسد.

قرص کلونازپام (Clonazepam) چیست؟ موارد و نحوه مصرف و عوارض آن
قرص کلونازپام (Clonazepam) چیست؟ موارد و نحوه مصرف و عوارض آن

مصرف بیش از حد کلونازپام

قرص خوراکی کلونازپام برای درمان کوتاه مدت استفاده می شود. اگر فردی آن را طبق دستور مصرف نکند، خطراتی را به همراه دارد. اگر فردی مصرف دارو را به طور ناگهانی قطع کند یا اصلا آن را مصرف نکند: اگر فردی این دارو را مصرف نکند، اختلال هراس یا تشنج او بهتر نمی شود و ممکن است بدتر شود. اگر به طور ناگهانی مصرف آن را قطع کنند، ممکن است علائم ترک را داشته باشند. اینها عبارتند از تحریک پذیری، مشکلات خواب و اضطراب.

اگر فردی دوزهای مصرفی خود را فراموش کند یا دارو را طبق برنامه مصرف نکند: اگر دارو را طبق برنامه مصرف نکند، ممکن است علائم ترک داشته باشد. اگر فردی بیش از حد مصرف کند: ممکن است سطوح خطرناکی از دارو در بدن خود داشته باشد. علائم مصرف بیش از حد این دارو می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • خواب آلودگی یا خواب آلودگی
  • گیجی
  • مشکل در هماهنگی یا رفلکس های کند
  • کما (بیهوش بودن برای مدت طولانی)

اگر فردی فکر می کند که بیش از حد از این دارو مصرف کرده است، باید با پزشک یا مرکز کنترل مسمومیت محلی خود تماس بگیرد.

فراموشی در مصرف کلونازپام

اگر فردی یک نوبت دارو را فراموش کرد، چه باید کرد: معمولا یک فرد باید به محض یادآوری یک نوبت فراموش شده را مصرف کند. اما اگر فقط چند ساعت قبل از نوبت بعدی برنامه ریزی شده خود را به یاد آوردند، فقط یک دوز مصرف کنند. آنها هرگز نباید با مصرف دو دوز به طور همزمان سعی در جبران آن داشته باشند. چگونه تشخیص دهیم که دارو موثر است: فرد باید حملات پانیک یا تشنج کمتری داشته باشد.

هشدارهای کلونازپام

استفاده از کلونازپام با داروهای مخدر می تواند عوارض خطرناکی ایجاد کند. اینها می تواند شامل خواب آلودگی شدید، کند شدن تنفس، کما و مرگ باشد. اگر پزشک شما کلونازپام را همراه با مواد افیونی تجویز کند، شما را از نزدیک تحت نظر خواهند گرفت. نمونه هایی از مواد افیونی عبارتند از هیدروکودون، کدئین و ترامادول.

خطر وابستگی: استفاده از کلونازپام، حتی در صورت تجویز، در صورت قطع ناگهانی مصرف دارو، می تواند منجر به وابستگی فیزیکی و ترک شود. کناره گیری می تواند تهدید کننده زندگی باشد. مصرف این دارو نیز می تواند منجر به سوء مصرف و اعتیاد شود. استفاده نادرست از کلونازپام خطر مصرف بیش از حد و مرگ را افزایش می دهد.

این دارو را فقط طبق دستور پزشک مصرف کنید. اگر در مورد مصرف ایمن این دارو نگرانی دارید با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید.

کلونازپام یک داروی مضعف سیستم عصبی مرکزی است. این نوع دارو می تواند فعالیت مغز را کاهش دهد و در قضاوت، تفکر و زمان واکنش فرد اختلال ایجاد کند. نباید رانندگی کنند، از ماشین آلات استفاده کنند یا فعالیت های دیگری که نیاز به هوشیاری دارند انجام دهند تا زمانی که بدانند این دارو چگونه بر آنها تأثیر می گذارد.

قرص کلونازپام (Clonazepam) چیست؟ موارد و نحوه مصرف و عوارض آن
قرص کلونازپام (Clonazepam) چیست؟ موارد و نحوه مصرف و عوارض آن

افکار و رفتار خودکشی

کلونازپام می تواند خطر افکار یا رفتار خودکشی (افکار یا اعمال آسیب رساندن به خود) را افزایش دهد. در صورت بدتر شدن افسردگی، افکار یا رفتار خودکشی، یا هر گونه تغییر غیرعادی در خلق و خو یا رفتار، فرد باید به پزشک خود اطلاع دهد.

آلرژی

کلونازپام یک واکنش آلرژیک ایجاد میکند. علائم می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • مشکل در تنفس
  • تورم گلو یا زبان

اگر فردی واکنش آلرژیک دارد، باید فورا با پزشک یا مرکز کنترل مسمومیت محلی خود تماس بگیرد. اگر علائم آنها شدید است، به نزدیکترین اورژانس بروید. فردی که هرگز به آن واکنش آلرژیک داشته است، نباید دوباره این دارو را مصرف کند. مصرف مجدد آن کشنده است (باعث مرگ شود).

برای افرادی که شرایط سلامت خاصی دارند

برای افراد مبتلا به افسردگی: افسردگی فرد ممکن است در حین مصرف این دارو بدتر شود. اگر فردی علائم افسردگی یا هر گونه افکار خودکشی (افکار آسیب رساندن به خود) را داشت، فورا با پزشک تماس بگیرید.

برای افراد مبتلا به گلوکوم با زاویه باریک حاد: افرادی که مبتلا به گلوکوم با زاویه باریک حاد هستند نباید از این دارو استفاده کنند. می تواند شرایط را بدتر کند.

برای افراد مبتلا به بیماری کبدی: اگر فردی مشکلات کبدی داشته باشد، ممکن است بدن او نتواند این دارو را به خوبی پاک کند. سبب تجمع دارو در بدن میشود. این آنها را در معرض خطر بیشتری برای عوارض جانبی قرار می دهد.

برای زنان باردار: کلونازپام یک داروی حاملگی دسته D است. یعنی دو چیز:

هنگام مصرف دارو توسط مادر، عوارض جانبی برای جنین وجود دارد. این دارو در دوران بارداری باید در موارد جدی که برای درمان یک بیماری خطرناک استفاده شود.

گر فردی باردار است یا قصد باردار شدن دارد باید با پزشک خود صحبت کند. اگر فرد در حین مصرف این دارو باردار شد، باید با پزشک خود تماس بگیرد.

برای زنان شیرده: کلونازپام وارد شیر مادر می شود و در کودکی که با شیر مادر تغذیه می شود عوارض جانبی ایجاد می کند. اگر فردی به کودک خود شیر می دهد باید با پزشک خود صحبت کند. آنها ممکن است نیاز داشته باشند تصمیم بگیرند که آیا شیردهی را متوقف کنند یا مصرف این دارو را متوقف کنند.

برای سالمندان: کلیه افراد مسن مانند گذشته کار نمیکنند. می تواند باعث شود بدن آنها داروها را کندتر پردازش کند. در نتیجه مقدار بیشتری از دارو برای مدت طولانی تری در بدن آنها باقی می ماند. این خطر عوارض جانبی آنها را افزایش می دهد.

برای کودکان: این دارو در کودکان مبتلا به اختلالات پانیک مورد مطالعه قرار نگرفته است. برای درمان این بیماری در افراد کمتر از ۱۸ سال نباید استفاده شود.

کلونازپام ممکن است با سایر داروها تداخل داشته باشد

کلونازپام با چندین داروی دیگر تداخل دارد. در زیر لیستی از داروهایی وجود دارد که می توانند با کلونازپام تداخل داشته باشند. این فهرست شامل تمام داروهایی که ممکن است با کلونازپام تداخل داشته باشند، نیست.

قبل از مصرف این دارو، فرد باید مطمئن شود که پزشک و داروساز خود را در مورد تمام داروهای تجویزی، بدون نسخه و سایر داروهایی که مصرف می کند، مطلع کند. آنها همچنین باید در مورد ویتامین ها، گیاهان و مکمل هایی که استفاده می کنند به آنها اطلاع دهند. به اشتراک گذاری این اطلاعات می تواند به جلوگیری از تعاملات احتمالی کمک کند.

اگر شخصی در مورد تداخلات دارویی سؤالاتی دارد که ممکن است بر او تاثیر بگذارد، باید از پزشک یا داروساز خود بپرسد.

داروهایی که عوارض جانبی را افزایش می دهند:

مصرف این دارو همراه با برخی داروها ممکن است عوارض جانبی بیشتری ایجاد کند. این داروها عبارتند از:

بنزودیازپین ها مانند لورازپام، کلونازپام، تریازولام و میدازولام. ممکن است فرد بیشتر احساس آرامش و خواب آلودگی کند.

مواد افیونی مانند کدئین و هیدروکودون. مصرف این داروها همراه با کلونازپام فرد را در معرض خطر جدی خواب آلودگی شدید، کندی تنفس، کما یا مرگ قرار می دهد.

داروهای خواب باربیتورات و غیر باربیتورات مانند آموباربیتال، بوتاباربیتال، اسزوپیکلون، پنتوباربیتال، زالپلون و زولپیدم. ممکن است فرد بیشتر احساس آرامش و خواب آلودگی کند.

سایر داروهای مورد استفاده برای درمان اضطراب مانند بوسپیرون و هیدروکسی زین. ممکن است فرد بیشتر احساس آرامش و خواب آلودگی کند.

داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای، مانند آمی تریپتیلین و نورتریپتیلین. فرد بیشتر احساس آرامش و خواب آلودگی کند.

سایر داروهای مورد استفاده برای درمان تشنج مانند گاباپنتین و پره گابالین. ممکن است فرد بیشتر احساس آرامش و خواب آلودگی کند.

اگر پزشک این قرص را تجویز کرد، این ملاحظات را در نظر داشته باشید. فرد می تواند کلونازپام را با غذا یا بدون غذا مصرف کند. آنها باید این دارو را در زمان های توصیه شده توسط پزشک مصرف کنند. یک فرد می تواند تبلت را بریده یا خرد کند.

ذخیره سازی کلونازپام

کلونازپام را در دمای ۵۹ تا ۸۶ درجه فارنهایت (۱۵ تا ۳۰ درجه سانتیگراد) نگهداری کنید. این دارو را در حمام نگهداری نکنید.

قیمت قرص کلونازپام ۱

قیمت این قرص باتوجه به نوع شرکت سازنده متغییر است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا