Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
پزشکی

قرص مکیدنی لیکوفار چیست؟موارد مصرف، عوارض و کاربرد هایش

قرص مکیدنی لیکوفار را از شیرین بیان، فلفل قرمز، عصاره خشک و اسانس اکالیپتوس می سازند، این قرص هنگام سرماخوردگی، آنفولانزا، کورونا ویروس، آدنوویروس، رینوویروس و سایر بیماری هایی که باعث سرفه، التهاب گلو و دهان و سردرد می شوند، استفاده می شود و با خواص درمانی اش التهاب را بهبود می بخشد. مکیدنی ضد میکروب لیکوفار که آن را جهت درمان عفونت های تنفسی و گلو درد استفاده می کنند، معمولا در بسته بندی های ۳۰ عددی به بازار مصرف ارائه می شود. از مواردی دیگری که می توانیم این قرص را استفاده کنیم، هنگام سیگار کشیدن، آلرژی یا ریفلاکسی است که باعث التهاب گلو شده است.

این مقاله که در نشریه علمی جهان شیمی فیزیک مطالعه می کنید، در ادامه درباره قرص مکیدنی لیکوفار، موارد مصرف، کاربرد، ترکیبات، عوارض و مصرف آن در کودکان و خانم های باردار اطلاعات مفیدی به شما خواهد داد. در دیگر مقالاتی که روی این نشریه قرار دارد، می توانید راجع به دارو هایی از جمله قرص و کپسول سلدانکر، قرص و کپسول آلپیک، قرص نروزان، شربت برونکلدین و قرص و کپسول لیور فید نیو مطالعه کنید.

قرص مکیدنی لیکوفار چیست؟موارد مصرف، عوارض و کاربرد هایش
قرص مکیدنی لیکوفار چیست؟موارد مصرف، عوارض و کاربرد هایش

ترکیبات قرص مکیدنی لیکوفار

برای رفع التهاب، گرفتگی و درد گلو از قرص لیکوفار استفاده می کنند که ترکیبات اصلی آن شامل عصاره خشک، فلفل قرمز، شیرین بیان و اکالیپتوس است که در ادامه به توضیح خواص برخی از این مواد می پردازیم.

عصاره اکالیپتوس

گیاه اکالیپتوس در ترکیباتش ۱و ۸ سینئول دارد که یک مهار کننده قوی سیتوکین است و خاصیت ضد التهاب، خلط آور و ضد عفونی کننده آن باعث شده در هنگام التهاب گلو، بهبود التهاب مجاری تنفسی که از آسم ناشی از برونشیت است و سرماخوردگی کاربرد داشته باشد. در این گیاه گلیسیرین نیز وجود دارد که یک ماده ضد آلرژی است و علاوه بر این روی قارچ کاندیدا، استرپتوکوک ها و استافیلوکک طلایی اثر ضد میکروبی دارد.

علاوه بر این گلیسیرین با فعال کردن اینترفرون خاصیت ضد ویروسی خودش را به نمایش می گذارد. اینترفرون ها از طریق تحریک سنتز پروتئین های داخل سلولی ماده وراثتی سلول وا مهار می کنند و پیوند بین سطوح سلول ها را برقرار می کنند. اکالیپتوس را از گذشته و در طب سنتی به عنوان ضد سرفه می شناختند.

شیرین بیان

این گیاه که حاوی ترکیب موثر گلیسریزین است، خاصیت ضد ویروس، خلط آور و ضد التهاب دارد. گلیسریزین موجود در این گیاه برای افرادی که سندرم شدید و حاد تنفسی دارند، مفید است و در درمان بیماری نقش دارد. این ماده باعث افزایش و تحریک تولید اینترفرون گاما از لنفوسیت های T می شود که تولید مثل و تکثیر ویروس ها را مهار می کند، علاوه بر این، این ماده باعث تحریک تولید نیتریک اکسید در ماکروفاژ می شود که آن هم به نوبه خود در برابر ویروس ها مقاومت می کند و آن ها را از بین می برد. از دیگر خواص گلیسریزین می توان به تحریک ترشح مخاط از نایژه ها، تقویت فعالیت سلول های NK، غیر فعال کردن ویروس و متعادل سازی فعالیت Tسل ها اشاره کرد. شیرین بیان در کل خواص ضد سرفه و اتهابی گلو دارد و باعث تسکین گرفتگی صدا می شود.

مهم ترین ترکیبات قرص لیکوفار که باعث اثرات درمانی آن شده اند شامل گلیسریزین ، فلاونوئید و ساپونین های تری ترپنوئید هستند که در این بین گلیسریزین نقش مهم تری نسبت به بقیه دارد، حدود ۶ تا ۱۰ درصد این قرص را تشکیل می دهد و در روده به وسیله باکتری ها به اسید گلیسیرتینیک تبدیل می شود.

قرص مکیدنی لیکوفار برای کرونا

یکی از مشکلاتی که هنگام ابتلا به بیماری های مختلف باکتریایی یا ویروسی به آن دچار می شویم، گلو درد است که در ابتلا به ویروس کرونا که امروزه دنیا درگیر آن است نیز وجود دارد. بنابراین هنگام ابتلا به ویروس کرونا نیز می توانید از این قرص مکیدنی گیاهای برای تسکین درد گلو و التهاب آن استفاده کنید.

قرص مکیدنی لیکوفار چیست؟موارد مصرف، عوارض و کاربرد هایش
قرص مکیدنی لیکوفار چیست؟موارد مصرف، عوارض و کاربرد هایش

موارد مصرف قرص مکیدنی لیکوفار

این دارو را برای درمان التهاب، گرفتگی و درد گلو در هنگام ابتلا به بیماری های ویروسی یا باکتریایی مصرف می کنند. در این موارد ترشحات مخاط زیاد می شود که این مخاط در محیط بینی و گلو باقی می ماند و مجاری تنفسی را می بندد که در نهایت عفونت ایجاد می شود و اگر آن را درمان نکنیم در نهایت باعث بروز بیماری های ریوی، قلبی یا بیماری آسم می شود. لیکوفار می تواند در مدت کوتاهی خلط و التهاب گلو را از بین ببرد و مجاری تنفسی را از خلط پاکسازی کند و سرفه را بهبود بخشد.

موارد منع مصرف قرص مکیدنی لیکوفار

منع مصرف آن در افرادی که به فلفل قرمز حساسیت دارند.

نوزادان و کودکان نباید از این دارو استفاده کنند.

کسانی که فشار خون بالا دارند

افراد دارای سندرم روده تحریک پذیر و مبتلا به زخم معده

مصرف بیش از حد شیرین بیان موجود در آن باعث افزایش سدیم و آب جذب و در نهایت افزایش فشار خون می شود.

افزایش قند خون

در افرادی که مبتلا به سیروز کبدی، فشار خون بالا، انسداد مجاری صفراوی، نارسایی کلیه، هپاتیت مزمن، بیماری های کبدی، هیپوکالمی و هایپرتونی هستند، این دارو منع مصرف دارد.

قرص مکیدنی لیکوفار چیست؟موارد مصرف، عوارض و کاربرد هایش
قرص مکیدنی لیکوفار چیست؟موارد مصرف، عوارض و کاربرد هایش

مصرف قرص مکیدنی لیکوفار در دوران بارداری

لیکوفار معمولا برای افراد باردار تجویز نمی شود و بهتر است در زمان بارداری و شیردهی مصرف نشود.

عوارض قرص مکیدنی لیکوفار

استفاده بیش از حد و طولانی این دارو به دلیل ترکیباتی که دارد، باعث مشکلات قلبی، ضعف عضلات، افزایش فشار خون و عدم تعادل الکترولیت های می شود. لیکوفار در مواردی می تواند باعث ایجاد اسهال، حالت تهوع، استفراغ و مشکلات گوارشی شود.

شرایط نگهداری قرص مکیدنی لیکوفار

این دارو به صورت  پکیج های ۳۰ عددی به دست مصرف کننده می رسد و باید آن را دور از دسترس اطفال نگهداری کنید.

نحوه مصرف قرص مکیدنی لیکوفار

بزرگسالان می توانند به مدت سه روز و به فاصله هر ۶ ساعت این قرص را مصرف کنند.

قرص مکیدنی لیکوفار چیست؟موارد مصرف، عوارض و کاربرد هایش
قرص مکیدنی لیکوفار چیست؟موارد مصرف، عوارض و کاربرد هایش

اثرات فاماکولوژیک قرص مکیدنی لیکوفار

این قرص که ترکیبات مختلفی دارد که یکی از آن ها عصاره شیرین بیان و اکالیپتوس هستند و باعث بروز مکانسیم های زیر می شود :

این ماده در برابر تعدادی از باکتری های گرم مثبت و گرم منفی و برخی از قارچ ها مثل آسپرژیلوس و کاندیدا اثرات مقاومتی دارد، رشد باکتری ها را مهار می کند، توکسین آن ها را کاهش می دهد و موجب تخریب و نفوذ در غشا باکتری ها می شود.

لیکوفار اثرات ضد ویروسی روی ویروس هایی از جمله روتا ویروس، انترو ویروس، آنفولانزا و هرپس سیمپلکس هستند و نفوذ پذیری ویروس ها به میزبان را کاهش داده، ژن های ویروسی را مهار می کنند و سیستم ایمنی و سلول های آن را تحریک می کنند.

این دارو تولید رادیکال های آزاد نیتروژن و اکسیژن را مهار می کند، رادیکال های آزاد را جذب می کند و فعالیت آنتی اکسیدان ها را تقویت می کند که از این طریق عملکرد آنتی اکسیدانی را تقویت می کند.

اثرات ضد التهابی اکالیپتوس

عضلات صاف مجرای هوایی را شل می کند که باعث تخلیه موکوس به بیرون و بهتر شدن سرفه و بهبود بیماری می شود.

اکالیپتوس موجود در این دارو فیبر های عصبی انتقال درد را غیر عملکردی می کند که از این طریق احساس درد را کاهش می دهد و از طریق کاهش اثرات و تولیدات متابولیت ها آراشیدونیک اسید اثرات ضد التهابی دارد و آنتی اکسیدان است.

قرص لیکوفار برای چه سنی مناسب است

لیکوفار حاوی ترکیباتی است که با خواص ضد التهابی به بهبود عفونت های تنفسی کمک می کنند. این دارو را می توان در دوران سرماخوردگی و آنفلونزا مورد استفاده قرار داد. ترکیبات تماما گیاهی این مکمل کمک می کند عوارض سرماخوردگی و آنفلونزا کاهش یابد و گلودرد و سردرد ناشی از این بیماری ها را کاهش خواهد داد. این قرص به صورت مکیدنی عرضه می شود با باعث نرم شدن مخاط گلو و دهان و رفع گرفتگی صدا می شود. توجه داشته باشید که این قرص به دلیل ترکیبات گیاهی می تواند برای برخی از افراد حساسیت زا باشد. بنابراین قبل از مصرف ترکیبات آن را بررسی کرده و در صورت حساسیت به هر یک از مصرف آن خودداری نمایید.

در طول سرماخوردگی و آنفلونزا داروهای گیاهی مختلف می توانند بسیار کمک کننده باشند. لیکوفار حاوی ترکیباتی است که هر یک از آنها به تنهایی برای کمک به درمان بیماری های تنفسی مفید است. با مصرف این قرص دوره بیماری شما کوتاه تر خواهد شد و عوارض این بیماری ها نیز کاهش خواهد یافت. همه افراد بالای ۱۸ سال می توانند از لیکوفار برای درمان بیماری های شایع فصلی و حتی کرونا استفاده کنند. در صورتی که از داروهای دیگری استفاده می کنید بهتر است پیش از مصرف لیکوفار با پزشک خود مشورت کنید تا از عوارض و تداخلات دارویی جلوگیری شود.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا