Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
پزشکی

داروی سیلدنافیل چیست؟ قیمت، کاربرد و عوارض آن

سیلدنافیل از آن دسته ازداروهاست که موراد مصرف فراوانی دارد. این دارو در دسته داروهای کاهش فشار خون قرار گرفته است. از سیلدنافیل برای درمان فشار خون بالا در ریه‌ ها یا فشار خون ریوی مورد استفاده قرار می گیرد. عملکرد ریه ها در فشار خون بالا به شدت تضعیف می شود. در چنین شرایطی فعالیت های سنگین برای بیمار غیر قابل انجام شده و حتی فعالیت های سبک نظیر بالا رفتن از پله ها هم سخت می شود. این دارو کمک می کند تا با کاهش فشار خون بالا در ریه ‌ها، قلب و ریه ‌ها بهتر عمل کنند. به دنبال این اتفاق توانایی انسان برای انجام حرکات ورزشی نیز افزایش خواهد یافت. امروز در نشریه الکترونیک جهان شیمی فیزیک قصد داریم تا شما را با عملکرد داروی سیلدنافیل، قیمت و عوارض آن آشنا کنیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

سیلدنافیل چیست؟

همانطور که کمی بالاتر اشاره کردیم، این قرص برای درمان فشار خون ریوی بسیار موثر است. اما این تنها مورد مصرف این دارو نیست و سیلدنافیل یک مصرف بسیار مهم دیگر نیز دارد. از این دارو برای درمان اختلال نعوظ یا ناتوانی جنسی نیز استفاده می شودو قرص سیلدنافیل در ابتدا با نام ویاگرا توسط شرکت داروسازی فایزر به بازار دارویی جهان وارد شد.

مصرف این دارو برای کودکان توصیه نمی شود و عوارض جانبی بسیاری دارد. رِواتیو نیز نامی دیگر برای این دارو بوده و از نشان‌ های تجاری سیلدنافیل است. رواتیو برای درمان پرفشاری خون ریوی و افزایش ظرفیت انجام فعالیت‌ های بدنی مردان و زنان به کار می رود.

یکی از علل ایجاد بیماری فشار خون ریوی، مسمومیت با گاز موستارد است. گاز موستارد یکی از عوامل مخرب موجود در بمب‌ های شیمیایی بوده که در طول جنگ هشت ساله ی میان عراق و ایران، تعداد زیادی از سربازان ایرانی به آن آلوده شدند. مطالعاتی در زمینه بررسی میزان اثر داروی سیلدنافیل، به عنوان یکی از موثر ترین درمان‌ های ریوی، بر روی مسمومین به گاز خردل انجام شد.

طبق نتایج به دست آمده، این بیماران با دریافت حتی یک دوز روزانه‌ ی سیلدنافیل بهبود خواهند یافت.

داروی سیلدنافیل چیست؟ قیمت، کاربرد و عوارض آن
داروی سیلدنافیل چیست؟ قیمت، کاربرد و عوارض آن

نحوه‌ ی عملکرد سیلدنافیل

سیلدنافیل موجب تسکین و گشاد کردن رگ‌ های خونی در ریه ‌ها می شود. به دنبال این عمل، خون به راحتی جریان پیدا خواهد کرد. این دارو همچنین باعث شل شدن ماهیچه‌ های دیواره رگ‌ ها شده و جریان خون جاری شده به سمت برخی قسمت‌ های بدن را افزایش خواهد داد. از همین رو برای درمان اختلال نعوظ آقایان مناسب است.

این دارو اثر ریلکسیشن مستقیم روی کورپوس کاورنوزوم ندارد. با این حال از طریق مهار فسفری استراز ۵، سبب افزایش اثرات نیتریک اکساید خواهد شد. نیتریک اکساید سطوح آلت تناسلی را افزایش داده، عضلات صاف و منبسط شده و میزان خون ورودی به کورپوس کاورنوزوم افزایش می‌یابد.

تحریک جنسی موجب آزاد سازی موضعی نیتریک اکساید شده و مهار فسفودی استراز ۵ توسط سیلدنافیل سبب افزایش سطوح در کورپوس کاورنوزوم خواهد شد.

نحوه‌ ی مصرف سیلدنافیل

پیش از آن که بخواهید سیلدنافیل مصرف کنید، ابتدا از پزشک یا داروساز دستورالعمل مصرف و دوزمصرفی را بپرسید. هرگر بدون مصرف پزشک اقدام به مصرف این دارو نکنید. قبل از مصرف حتما بروشور راهنمای مصرف دارو را مطالعه نمایید.

سیلدنافیل برای درمان فشار خون ریویف معمولا به صورت خوراکی تجویز می شود.

این دارو می تواند بدون غذا مصرف شود اما اگر دچار ناراحتی های گوارشی هستید بهتر است سیلدنافیل را همراه با غذا مصرف کنید.

دوز مصرفی این دارو معمولا به صورت سه بار در روز و هر ۴ الی ۶ ساعت یک بار توصیه شده است.

هیچ گاه به طور خودسرانه دوز مصرفی توصیه شده از سوی پزشک را افزایش ندهید.

دارو را تنها تا زمانی که پزشک تجویز کرده مصرف کنید و سرخود دوره ی مصرف دارو را افزایش ندهید.

این دارو تنها زمانی اثرگذاری خوبی خواهد داشت که به صورت منظم، سر وقت و تا پایان دوره درمان مصرف شود؛ پس در مصرف آن دقت کنید و هر روز در ساعت مقرر استفاده کنید.

در صورتی که مصرف یک دوز را فراموش کردید بلافاصله بعد از یادآوری ان را مصرف کنید مگر اینکه به ساعت بعدی مصرف بسیار نزدیک باشید.

اگر بعد از اینکه مدتی مصرف دارو را آغاز کردید علائم بیماری شما همچنان ادامه داشت یا حالتان وخیم تر شد حتما پزشک خود را مطلع سازید.

مقدار مصرف این دارو باید توسط پزشک معالج تعیین شود اما به طور معمول مقدار مصرف توصیه شده برای این دارو به شرح زیر است:

بزرگسالان

نقص عملکرد نعوظ

دوز اولیه

۵۰ میلی گرم یکبار در روز، در صورت نیاز، یک ساعت قبل از فعالیت جنسی

دوز نگهدارنده

۲۵ تا ۱۰۰ میلی گرم یکبار در روز، در صورت نیاز، یک ساعت قبل از فعالیت جنسی

حداکثر دوز

۱۰۰ میلی گرم یکبار در روز

فشار خون ریوی

دوز اولیه

۵ یا۲۰ میلی گرم سه بار در روز، هر ۴ تا ۶ ساعت یکبار

حداکثر دوز

۲۰ میلی گرم سه بار در روز

افراد مسن

۲۵ میلی گرم یکبار در روز، یک ساعت قبل از فعالیت جنسی

داروی سیلدنافیل چیست؟ قیمت، کاربرد و عوارض آن
داروی سیلدنافیل چیست؟ قیمت، کاربرد و عوارض آن

عوارض جانبی سیلدنافیل

داروی سیلدنافیل عوارض جانبی فراوانی دارد. در صورتی که هر یک از علائم زیر را مشاهده کردید، ابتدا مصرف دارو را قطع کرده و سپس سریعا به پزشک مراجعه نمایید.

سرگیجه

سبکی سر (برای کاهش علائم سبکی سر و سرگیجه به آرامی از جای خود برخیزید)

سردرد

استفراغ

ناراحتی معده

خون‌ دماغ شدن

مشکل در خواب

و تورم دست‌ ها، مچ‌ های پا و پاها

حساس شدن به نور

تاری دید

مشکل در تشخیص رنگ‌ های سبز و آبی

این عوارض تنها در صورتی رخ خواهند داد که داروی تجویز شده بیش از دوز مصرفی مصرف شود و یا دوره درمان بدون توصیه پزشک طولانی شود. اما در صورتی که پزشک این دارو را برای شما تجویز کرده، مادامی که به صورت مرتب از آن استفاده کنیم عوارضی برای شما ندارد.

عوارض جانبی جدی

برخی افراد نسبت به این دارو دچار حساسیت شده و عوارض جدی جبران ناپذیری را تجربه خواهند کرد. از جمله این عوارض می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاهش ناگهانی بینایی و کوری دائمی در یک چشم یا هر دو چشم  (NAION)؛ در صورتی که بیمار دچار اعتیاد به سیگار، بیماری قلبی، دیابت، بعضی دیگر از مشکلات چشمی و فشار خون بالا باشد و همچنین سن او بالاتر از ۵۰ سال باشد، این عارضه را بیشتر از سایر بیماران تجربه خواهد کرد.

کاهش ناگهانی یا از دست دادن شنوایی

نعوظ دردناک یا طولانی ‌تر از چهار ساعت در مردان

تنگی نفس، مشکل در نفس کشیدن و بی‌ هوش شدن

این عوارض ممکن است برای همیشه ادامه پیدا کند، لذا در صورت بروز آن ها مصرف دارو را قطع کرده و به سرعت به اورژانس مراجعه کنید.

واکنش آلرژیک جدی

در مواردی که حساسیت به داروی سیلدنافیل بیشتر شود، علائم زیر نمایان خواهند شد. در صورت بروز این علائم سریعا به پزشک و اورژانس مراجعه کنید:

علائم پوستی

خارش

تورم (مخصوصا در صورت، زبان و گلو)

گیجی شدید

اختلال تنفسی

موارد احتیاط مصرف سیلدنافیل

در صورتی که سابقه آلرژی به این دارو یا داروهای مشابه دارید حتما پزشک یا داروساز را مطلع سازید.

پیش از شروع مصرف داروی سیلدنافیل حتما پزشک خود را از سوابق پزشکی خود مطلع کنید.

سابقه‌ ی ابتلا به مشکلات قلبی نظیر حمله‌ ی قلبی یا تپش قلب نامنظم در شش ماه گذشته، درد قفسه‌ ی سینه، آنژین یا نارسایی قلبی، سابقه‌ ی سکته ‌ی مغزی در شش ماه گذشته در مصرف این دارو بسیار مهم است.

در صورتی که فشار خون بالا یا پایین دارید، مصرف این دارو احتمالا برای شما مناسب نیست.

اگر به طور عادی بدن شما دچارکم ‌آبی و از دست دادن شدید آب است، این دارو برای شما مناسب نیست.

تغییرات آلت تناسلی مرد از جمله زاویه‌ دار شدن، ورم کردن، زخمی شدن و ابتلا به بیماری پیرونی، سابقه‌‌ ی نعوظ دردناک یا طولانی مدت (پریاپیسم) از جمله موارد منع مصرف دارو به شمار خواهند رفت.

شرایطی که ممکن است خطر ابتلا به پریاپیسم را افزایش دهد، مانند کم‌ خونی داسی شکل، سرطان خون و مولتیپل میلوما، مشکلات چشمی مانند ورم رنگیزه‌ ای شبکیه و کاهش ناگهانی دید و NAION و بعضی از مشکلات ریوی مثل بیماری انسداد ریه از جمله موارد منع مصرف داروی سیلدنافیل به شمار می رود.

داروی سیلدنافیل چیست؟ قیمت، کاربرد و عوارض آن
داروی سیلدنافیل چیست؟ قیمت، کاربرد و عوارض آن

نکات مهم

مصرف الکل و ماریجوانا عوارضی چون گیجی، ناهوشیاری، تاری دید ناشی از مصرف این دارو را افزایش خواهد داد.

در صورتی که دچار گیجی شدید، از رانندگی و فعالیت‌ هایی که نیاز به هوشیاری دارند خودداری کنید.

برای مصرف داروی سیلدنافیل در دوران شیردهی و بارداری حتما با یک پزشک متخصص صحبت کنید.

داروی سیلدنافیل را به دیگران توصیه نکنید این دارو فقط باید با تجویز پزشک مصرف شود.

آزمایش‌ های پزشکی نظیر آزمایش‌ های بینایی و چشم و تعیین سطح فشار خون باید به صورت دوره‌ ای در زمان مصرف داروی سیلدنافیل انجام شوند. در این صورت است که پزشک می‌تواند مانع از بروز یا پیشرفت عوارض جانبی شود.

سیلدنافیل را در دمای اتاق و به دور از حرارت و رطوبت و خارج از دسترس کودکان نگهداری کنید.

مصرف این دارو می تواند بین نیم ساعت تا ۴ ساعت قبل از فعالیت جنسی باشد؛ ولی بهترین زمان مصرف یک ساعت قبل فعلیت جنسی است.

از مصرف همزمان این دارو با سایر داروهای ناتوانی جنسی و گریپ فروت خودداری کنید.

این دارو برای اثربخشی به عنوان درمان کننده اختلا نعوظ، نیاز به محرک جنسی دارد.

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی جزء جایی ناپذیر دنیای داروهاست. از همین رو، باید پیش از مصرف هر دارو، پزشک خود را از لیست داروهای مصرفی باخبر سازید. سیلدنافیل نیز مانند هر داروی دیگری تداخلاتی دارد که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم:

داروی ریوسیگوئات

نیترات ها: مصرف همزمان سیلدنافیل با نیترات ها عامل افت شدید فشار خون است. کاهش شدید فشار خون سبب سرگیجه، بی ‌هوش شدن و حمله‌ ی قلبی و سکته‌ ی مغزی خواهد شد.

بعضی از داروهایی که برای درمان درد قفسه‌ ی سینه و آنژین استفاده می‌ شوند از قبیل نیتروگلیسرین و ایزوسورباید با این دارو تداخل دارند.

داروهای تفریحی با نام Poppers که حاوی امیل نیترات یا بوتیل نیترات هستند.

داروهای درمان فشارخون بالا یا پایین: در صورتی که برای درمان فشار خون بالا یا پایین دارو مصرف می ‌کنید، باید بدانید که داروهای مسدود کننده‌ ی آلفا یا همان آلفا بلاکرها مانند دوگزازوسین و تامسولوسین سبب پایین آمدن بیش از حد فشار خون شما خواهند شد. این موضوع منجر به سرگیجه و بی‌ هوشی می شود.

داروهای ضد قارچ آزول مانند ایتراکونازول و کتوکونازول

آنتی بیوتیک‌ های ماکرولید مانند کلاریترومایسین و اریترومایسین

مهار کننده‌ های پروتئاز HIV مانند ریتوناویر و ساکویناویر

مهار کننده ‌های پروتئاز ویروس هپاتیت C مانند بوسپرویر و تلاپرویر، کوبیسیستات، میفپریستون، ریفامپین و داروهایی از این دست

داروهای حاوی سیلدنافیل، ویاگرا و داروهای اختلال نعوظ

علائم اوردوز

علائمی مانند بی هوش شدن یا مشکل در تنفس از علائم اور دوز با داروی سیلدنافیل است و در صورت بروز باید حتما به اورژانس مراجعه کرد.

قیمت سیلدنافیل

این قرص در نمونه های ایرانی و خارجی تولید شده و در داروخانه های سراسر کشور در دو دوز ۵۰ و ۱۰۰ میلی گرم ارائه می شود. قیمت این دارو با توجه به شرکت سازنده و دوز آن بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا