Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
پزشکی

کپسول و قرص سفالکسین چیست؟ معرفی، نحوه مصرف و عوارض آن

سفالکسین (Cefalexin) از دسته داروهای آنتی بیوتیک وسیع الطیف و سفالوسپورین نسل اول است. در سال ۲۰۱۲، سفالکسین یکی از صد داروی اول تجویز شده در ایالات متحده شناخته شد. در استرالیا، این دارو یکی از ۱۵ دارویی است که بیشترین میزان تجویز را دارد. سفالکسین در سال ۱۹۶۷ فرآوری و نخستین بار در سال ۱۹۶۹ و ۱۹۷۰ روانه بازار دارویی گردید. شربت و کپسول و قرص سفالکسین به گونه ای است که به دنبال مصرف خوراکی به سرعت و به طور کامل از دستگاه گوارش جذب می‌شود. غذا جذب سفالکسین را به تأخیر می‌ اندازد، ولی مانع جذب آن نمی‌ شود.

مکانیسم اثر شربت و کپسول و قرص سفالکسین

سفالکسین یک باکتریوسید است. مانع ساخت دیواره سلولی باکتری می شود و از این طریق موجب مرگ باکتری های در حال رشد و تقسیم می گردد.

کپسول و قرص سفالکسین چیست؟ معرفی، نحوه مصرف و عوارض آن
کپسول و قرص سفالکسین چیست؟ معرفی، نحوه مصرف و عوارض آن

سفالکسین برای چیست

کپسول و قرص سفالکسین بر روی انواع مختلفی از میکروب ها می تواند اثر کند. این دارو برای جلوگیری از سینه پهلو، آندوکاردیت باکتریایی و گلو درد استرپتوکوکی تجویز می شود.

کپسول و قرص سفالکسین چیست؟ معرفی، نحوه مصرف و عوارض آن
کپسول و قرص سفالکسین چیست؟ معرفی، نحوه مصرف و عوارض آن

اشکال دارویی سفالکسین

کپسول سفالکسین ۲۵۰ میلی گرم

کپسول سفالکسین ۵۰۰ میلی گرم

قرص سفالکسین ۲۵۰ میلی گرم

قرص سفالکسین ۵۰۰ میلی گرم

سوسپانسیون خوراکی به شکل ساشه (پودر) و شربت

 

قرص سفالکسین ۵۰۰ برای چیست

شربت و کپسول و قرص سفالکسین معمولا برای درمان عفونت های تنفسی، گوش، عفونت های پوستی، عفونت های استخوان و عفونت های ادراری کاربرد دارد.

مقدار و نحوه مصرف شربت و کپسول و قرص سفالکسین

آنتی بیوتیک ها را کاملا مطابق دستور پزشک مصرف نمایید.
دوره درمان را حتی اگر احساس بهبودی می کنید و علایم بیماری برطرف شده است کامل کنید، زیرا در این زمان ممکن است هنوز باکتری بصورت کامل ریشه کن نشده باشد و این کار احتمال بروز مقاومت ميكروبی را افزایش می دهد.
مقاومت میکروبی یکی از مشکلات جهانی می باشد که با سرعت زیادی رو به افزایش است. در صورتی که مصرف بی رویه و نامناسب آنتی بیوتیک ها در دنیا ادامه یابد با مشکلات تهدید کننده حیات مواجه خواهیم شد.
زماني كه اين داروها بدون تجويزپزشك، با مقدار نامناسب يا طول درمان نامناسب مصرف شوند، نه تنها اثرات مطلوب براي خود فرد ندارند بلكه منجر به عدم ريشه كن شدن باكتري هاي موجود در بدن آن فرد مي شوند. علاوه بر اين، باكتري هايي كه در معرض دارو قرار گرفته اند اما کاملا از بين نرفته اند، نسبت به اين دارو مقاومت پيدا مي كنند. اين مسأله منجر به ايجاد نسل جديد و مقاومي از ميكروب ها (باکتری ها) مي شود كه ديگر به سادگي به داروهاي آنتي بيوتيكي موجود، جواب نمي دهند.
در ادامه به نحوه مصرف کپسول و شربت سفالکسین اشاره می کنیم.
کپسول و قرص سفالکسین چیست؟ معرفی، نحوه مصرف و عوارض آن
کپسول و قرص سفالکسین چیست؟ معرفی، نحوه مصرف و عوارض آن

دوز مصرف کپسول سفالکسین ۵۰۰

دارو را حتما با یک تا دو لیوان آب مصرف کنید.

مقدار مصرف در بزرگسالان ۲۵۰ میلی گرم تا حداکثر ۱ گرم از دارو هر ۶ ساعت یک بار از راه خوراکی (کپسول سفالکسین ۲۵۰ یا ۵۰۰) به صورت دوز های منقسم استفاده می شود.

مصرف سفالکسین در کودکان

سوسپانسیون خوراکی سفالکسین ۶ تا ۱۲ میلی گرم بر هر کیلوگرم وزن کودک هر ۶ ساعت، استفاده می شود.

نکته:

برای تهیه سوسپانسیون سفالکسین باید از آب جوشیده سرد شده استفاده کرد اگر از آب نجوشیده استفاده شود اثر آنتی بیوتیک از بین می رود. ابتدا باید پودر را کاملا تکان داد که از هم باز شود و بهم چسبیده باقی نماند، سپس آب جوشیده سرد شده تا خط نشانه روی ظرف اضافه شود و در نهایت شیشه را به خوبی تکان دهید تا به شکل سوسپانسیون در آید. ظرف دارو باید نیم ساعت به صورت ساکن قرار گیرد، در این مدت سطح دارو از خط مورد نظر پایین تر می آید که دوباره مقداری آب به آن اضافه نمایید تا به سطح مشخص باز گردد. دارو باید در یخچال نگهداری شود و قبل از هر بار مصرف دارو را کاملا تکان دهید. حداکثر تا ۱۴ روز بعد از تهیه سوسپانسیون می توان از آن استفاده کرد.

قرص سفالکسین در بارداری

تاکنون مصرف سفالکسین برای جنین مضر اعلام نشده است. با این وجود این دارو فقط در مواقعی که به وضوح در دوران بارداری لازم باشد، باید استفاده شود. هنگام اقدام به بارداری یا در زمان بارداری این موضوع را با پزشک متخصص خود در میان بگذارید.

قرص سفالکسین در شیردهی

این دارو از شیر مادر عبور می کند و به نوزاد می رسد. پس شیردهی را نیز به پزشک خود اطلاع رسانی کنید.

علایم مصرف بیش از حد سفالکسین

حالت تهوع، استفراغ، دل درد، اسهال و ادرار خونی جزء علائم اوردوز سفالکسین است.

هشدارها و توصیه های در مورد مصرف سفالکسین

اگر به سفالکسین، آنتی بیوتیک های سفالوسپورین دیگر، پنی‌سیلین یا هر نوع داروی دیگر آلرژی دارید، پزشک و داروساز خود را از این شرایط مطلع کنید. همچنین اگر به هر یک از مواد تشکیل دهنده در کپسول ها، قرص ها یا سوسپانسیون سفالکسین آلرژی دارید به پزشک خود اطلاع دهید.

پزشک و داروساز خود را از دیگر داروهای تجویزی و بدون نسخه، ویتامین ها، مکمل ها، و محصولات گیاهی که مصرف می کنید یا قصد دارید مصرف کنید، آگاه نمایید. پزشک ممکن است به تغییر دوزهای دارو یا نظارت دقیق بر عوارض جانبی آن نیاز داشته باشد.

اگر در گذشته هر نوع واکنش آلرژیک، بیماری گوارشی، به ویژه کولیت، یا بیماری کلیوی یا کبدی داشته اید، یا در حال حاضر به آنها مبتلا هستید، پزشک خود را در جریان این مهم قرار دهید.

شما باید مراحل درمانی خود توسط این دارو را مطابق با تجویز پزشک به اتمام برسانید.

اگر احساس کردید که حال شما بهتر شده است، مصرف این دارو را متوقف نکرده یا دوز مصرفی را قطع نکنید. چون انجام این کار باعث می شود عفونت به مدت طولانی تری در بدن باقی بماند. همچنین ممکن است عفونت ها نسبت به این دارو مقاوم شوند. این بدان معنا است که اگر مجددا به عفونت باکتریایی مبتلا شدید، سفالکسین قادر به درمان آن نباشد.

کپسول و قرص سفالکسین چیست؟ معرفی، نحوه مصرف و عوارض آن
کپسول و قرص سفالکسین چیست؟ معرفی، نحوه مصرف و عوارض آن

عوارض جانبی شربت و کپسول و قرص سفالکسین

اگر علایم واکنش های آلرژیک را داشتید، حتما به پزشک اطلاع رسانی کنید. از جمله این علایم می توان به کهیر، تنگی نفس، ورم صورت، ورم لب ها، زبان یا گلو اشاره کرد.

در صورت دارا بودن علائم زیر با پزشک تماس بگیرید:

دل درد شدید

اسهال آبکی یا خونی

زردی پوست و چشم ها (یرقان)

کبودی فوری

خونریزی غیر طبیعی (بینی، دهان، واژن یا مقعد)

لکه های بنفش یا قرمز زیر پوست

کم ادرار کردن یا ادرار نکردن

سردرگمی، بیقراری و یا توهم

واکنش های پوستی شدید

تب

سوزش گلو

رنگ پریدگی پوست که پخش می شود ( مخصوصا در صورت یا بالای بدن ).

سایر عوارض جانبی شربت و کپسول و قرص سفالکسین

بعضی از عوارض مصرف سفالکسین مانند سرگیجه، احساس خستگی، سردرد، اسهال، درد های مفصلی، خارش و ترشحات واژن رایج هستند. از جمله عوارض نادر سفالکسین می توان موارد زیر را نام برد

افتادگی پوست

سرفه

لرز

مدفوع رنگ سفالی

ضعف

مدفوع با رنگ روشن

حساسیت و قرمزی چشمان

لکه های سفید داخل دهان یا روی لب ها

تنفس با بوی ناخوشایند

پادرد

کمردرد

خون ریزی لثه

نفخ

درد قفسه سینه

ضربان قلب تند

ورم کلی بدن

افزایش خون قاعدگی

افزایش تشنگی

ورم اندام های جنسی

ادرار مراه با درد

پوست رنگ پریده

خونریزی طولانی مدت از بریدگی ها و زخم ها

ورم غدد

ادرار قهوه ای تیره یا قرمز

سفتی قفسه سینه

کاهش وزن غیر معمول

رفلاکس معده

تشویش

خشکی دهان

سخت جایجا شدن

سوء هاضمه

کلافگی

اضطراب

مشکلات خواب

قرمزی پوست

ترشحات سفید متمایل به قهوه ای واژن

تداخل دارویی شربت و کپسول و قرص سفالکسین

متفورمین، پروبناسید، داروهای رقیق کننده خون ممکن است همگی با سفالکسین تداخل داشته باشند. داروهای دیگر نیز ممکن است با سفالکسین تداخل داشته باشند که شامل داروهای بدون نسخه، ویتامین ها و داروهای گیاهی می شود.

سوالات متداول در مورد شربت و کپسول و قرص سفالکسین

کپسول و قرص سفالکسین چیست؟ معرفی، نحوه مصرف و عوارض آن
کپسول و قرص سفالکسین چیست؟ معرفی، نحوه مصرف و عوارض آن

سفالکسین ۵۰۰ برای دندان درد

مصرف آنتی کپسول و قرص سفالکسین به تنهایی نمی تواند درد دندان را تسکین دهد. در اغلب موارد استفاده از آنتی‌بیوتیک به منظور پروفیلاکسی در بیمارانی که سیستم دفاعی آنها تضعیف شده است، قبل از جراحی توصیه می‌شود. در این صورت نفوذ و غلظت مؤثر آنتی‌بیوتیک در محل حفره دندان کشیده‌ شده و محل جراحی به منظور جلوگیری از عفونت اهمیت بسزایی دارد.

سفالکسین ۵۰۰ برای گلودرد

شربت و کپسول و قرص سفالکسین برای گلو درد ناشی از عفونت باکتریایی (گلو درد استرپتوکوکی) تجویز و مصرف می گردد.

قیمت هر ورق کپسول سفالکسین

ین دارو در فهرست داروهای اساسی سازمان جهانی بهداشت (WHO) آورده شده‌ است. سفالکسین یک داروی عمومی است که در بازار دارویی ایران نام‌ های تجاری مختلفی دارد. سفالکسین از لحاظ قیمتی خیلی گران نیست و شامل بیمه های درمانی نیز می شود.

شرایط نگهداری شربت و کپسول و قرص سفالکسین

داروی سفالکسین را در درمای اتاق و دور رطوبت، تابش مسنقیم نور و دسترس کودکان قرار دهید.

سوسپانسیون را بعد از باز کردن در یخچال بگذارید اما از یخ‌ زدگی دارو جلوگیری کنید. توجه داشته باشید داروی منقضی‌ شده را مصرف نکنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا