Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
پزشکی

گام سنج یا گام شمار چیست و چه کاربردهایی دارد؟

گام سنج یا گام شمار دستگاه نسبتاً ساده ای است و می تواند گام های شما را محاسبه کند. گام شمار دستگاه هایی ، قابل حمل و الکترونیکی ، مکانیکی یا الکترومکانیکی هستند که با تشخیص حرکت دست ها یا باسن کاربر  تعداد قدم  ها را محاسبه می کنند.  همچنین آنها می توانند یک وسیله مکانیکی ساده باشند که فقط تعداد پله ها را بشمارند یا به اندازه ساعت ورزشی مدرن یا پوشیدنی پیچیده باشند که علاوه بر ورزش دارای عملکردهای بسیار زیاد دیگری نیز باشد. در ادامه مقاله در نشریه جهان شیمی فیزیک توضیحات بیشتری در این رابطه ارائه می گردد لطفا همراه ما باشید.

بسیاری از مدل های جدید گام شمارها ، می توانند با یک کامپیوتر یا تلفن هوشمند تلفیق شوند تا داده های عملکرد شما را ذخیره کرده و نمودارها و سایر بازخورد عملکرد را برای شما ارائه دهند. این نوع گام سنج ها معمولاً گرانتر از گام سنج های مشابه است که این نوع تلفیق را فراهم نمی کنند.

اگرچه چنین تجزیه و تحلیل داده هایی می تواند سرگرم کننده و مفید باشد ، اما گام شمار سنتی با هزینه کمتر معمولاً به همان اندازه موثر است. نوع گام شمار مناسب برای یک فرد خاص به عوامل مختلفی از جمله بودجه ، علاقه به فناوری ، انواع عملکردهای مورد نظر و فعالیت های تناسب اندام بستگی دارد. بعضی از انواع گام شمار برای راه رفتن و بعضی دیگر برای دویدن یا آهسته دویدن بهتر کالیبره می شوند.

گام سنج یا گام شمار چگونه کار می کند؟

اندازه گیری مسافتی که طی می کنید واقعاً کار دشواری است. اگر پیچیدگی کار را تصور کنید ، به سرعت متوجه عملکرد پیچیده این دستگاه خواهید شد. هر شخصی که از گام شمار استفاده می کند دارای طول گام ، سرعت گام متفاوت است و با نیروی متفاوتی بر زمین تأثیر می گذارد. گام سنج باید قدم های شما را هنگام دویدن ، دویدن آرام یا راه رفتن اندازه گیری کند و هر فعالیت پیچیده ای را به تعداد گام ها اضافه کند.

تمام گام شمارها به یک شکل کار می کنند و آنها به سادگی قدم های شما را می شمارند و اگر آنها فاصله یا کالری را نیز گزارش دهند ، برای محاسبه هر یک از ریاضیات ساده استفاده می کنند. این دستگاه ها  از نظر دقت متفاوت هستند و هیچکدام کامل نیستند ، بعضی از گونه های گام شمار ها قابلیت اندازه گیری اکسیژن خون را نیز دارند ، ولی گرانتر از نوع ساده این دستگاه ها می باشند.

مسافت پیموده شده یک محاسبه بسیار ساده است. فاصله با طول گام شما تعیین می شود که به صورت دستی وارد می شود یا محاسبه می گردد ، به عنوان مثال اگر گام شما ۳ فوت باشد و ۳۰۰۰ قدم راه بروید ، ۹۰۰۰ فوت را در ۳۰۰۰ قدم خواهید پیمود. یک مایل ۵۲۸۰ فوت است ، بنابراین شما فقط ۱.۷ مایل را پیموده اید.  اندازه گیری کالری سوزانده شده به همین سادگی نیست و به فعالیت ، سن ، سرعت ، وزن ، جنسیت و قد برای اندازه گیری دقیق نیاز می باشد .

گام سنج یا گام شمار چیست و چه کاربردهایی دارد؟
گام سنج یا گام شمار چیست و چه کاربردهایی دارد؟

انواع گام سنج یا گام شمار

گام سنج یا گام شمار مکانیکی

گام شمارهای اولیه کاملاً مکانیکی بودند. اولین گام سنج یک شمارنده ساده قدم  بود که در دهه ۱۹۸۰ تولید و به بازار عرضه شد . این گام سنج دارای پنج شماره گیر کوچک و یک دکمه تنظیم مجدد بود و قدم ها را به سادگی اندازه گیری می کرد و می توانست تا ۹۹۹۹۹ قدم شمارش کند. گام شمار مکانیکی کمی شبیه ساعت های آونگ یا پیستون می باشد . همانطور که آونگ به عقب و جلو حرکت می کند یا پیستون بالا و پایین می شود ، یک اهرم کوچک شمارش می شود و یک چرخ دنده تعداد قدم ها را با یک موقعیت پیش می برد.

گام شمار مکانیکی بر روی کمربند شما قرار می گیرد و حرکت به سمت بالا و پایین یا شیب بدن را هنگام راه رفتن اندازه گیری می کند و آن را به عنوان “قدم” حساب می کند. با فرض طول هر مرحله ، باید کاری کنیم که تعداد گام های خود را در روز بشماریم. گام شمار یا کاربر می توانند تعداد قدم ها را در طول هر یک ضرب کنند تا مسافت کلی پیموده شده را مشخص کنند ، گام شمار مکانیکی به این ترتیب کار می کند.

نکات منفی این سیستم این است که در افرادی که دور کمر آنها باعث ایجاد شیب در گام شمار می شود ، می تواند از دقت کمتری برخوردار باشد و برای تعیین فاصله باید محاسبه بیشتری انجام شود.  گام سنج های قدیمی مکانیکی در جامعه امروزی به ندرت مورد استفاده قرار می گیرند اما هنوز هم می توانید آنها را پیدا کنید ولی باید کمی جستجو کنید.

گام سنج یا گام شمار الکترونیکی

این گام شمار ها نیز به روشی مشابه گام شمارهای مکانیکی کار می کنند ، اما الکترونیکی هستند. بسیاری از آنها حاوی شتاب سنج هایی هستند که در چندین صفحه قرار دارند تا بتوانند از ضعف شیب کمر شمارنده های مکانیکی عبور کنند. همانطور که قدم بر می دارید ، شتاب سنج حرکت قدم شما را احساس می کند و از آنجا که آنها یک سنسور گام شمار مبتنی بر شتاب سنج هستند ، این گام سنج ها اغلب می توانند بر روی مچ دست ، مچ پا یا کمر نصب شوند.

گام شمارهای الکترونیکی دارای یک صفحه LCD برای نمایش تعداد گام ها و تعداد دیگری از اندازه گیری ها یا محاسبات انجام شده می باشد . این دستگاه بیشتر شمارش گام ها را به مسافت تقریبی مایل یا کیلومتر تبدیل می کنند. بسیاری از آنها نیز به شما این امکان را می دهند تا داده ها را در رایانه شخصی خود بارگذاری کنید  تا با گذشت زمان آنها را مورد بررسی قرار دهید.

گام سنج یا گام شمار الکترومکانیکی

این گام شمارهای مدرن ترکیبی از دو نوع قید شده در بالا هستند. آنها شامل یک پاندول مکانیکی یا سیستم پیستونی و اهرمی مشابه گام شمار مکانیکی هستند ، اما این کار را با شمارنده الکترونیکی انجام می دهد. این دستگاه به دلیل ابزارهای مکانیکی به کار رفته در آن ، دارای ضعف شیب کمر در برخی افراد می باشد . این نوع از گام شمار ها ، غالباً برای نشان دادن دقیق مسافت و کالری با هر دقتی نیاز به کالیبراسیون دارد.

گام سنج یا گام شمار چیست و چه کاربردهایی دارد؟
گام سنج یا گام شمار چیست و چه کاربردهایی دارد؟

گام سنج یا گام شمار چقدر دقیق است؟

شمارش قدم ها با این دستگاه ها کار چندان پیچیده ای نیست و نیاز به PHD در ریاضیات ندارد ، اما باید به یاد داشته باشید که این اندازه گیری ها فقط یک نوع تخمین می باشد ، زیرا هر قدمی که برمی داریم به یک اندازه نیست و همه قدم ها شمرده نمی شوند و برخی از حرکات دیگر ممکن است به عنوان قدم شمارش شوند. اگرچه این وسایل ۱۰۰٪ دقیق نیستند ، اما با گذشت زمان ، نمایانگر منصفانه ای از فعالیت های روزانه شخص استفاده کننده خواهند بود. برخی گام شمارها از دقت بیشتری نسبت به سایرین برخوردار هستند. نکته اصلی این است که شما باید از آن به عنوان ابزاری برای ایجاد انگیزه برای ورزش بیشتر استفاده کنید.

استفاده از  گام سنج یا گام شمار برای بهبود سلامتی

اینکه هر روز چند قدم برای یک فرد مناسب می باشد به عوامل مختلفی از جمله سن ، سلامتی و سطح تناسب بستگی دارد. با این حال ، برای اکثر افراد با سطح سلامتی مطلوب ، ۱۰۰۰۰ قدم در روز (حدود ۵ مایل یا ۸ کیلومتر) توصیه می شود.

هنگام شروع استفاده از گام شمار ها برای کاهش وزن یا بهبود سلامتی ، باید روزهای اول از آنها به طور مداوم استفاده کنید ، تا میزان اولیه را بدست آورید و هنگام انجام کارهای روزمره نیز باید از گام شمار استفاده کنید . این به فرد اجازه می دهد تا تعیین کند که به طور متوسط ​​چند قدم در یک روز برمی دارد. پس از تعیین این عدد می توانید اهداف هفتگی یا ماهانه را برای خود تعیین کنید. ایده بسیار خوب در این باره این است که هر هفته تعداد قدم ها را افزایش دهید. به عنوان مثال ، فردی که برای شروع ۲۵۰۰ قدم در روز را هدف قرار داده است ، ممکن است تصمیم بگیرد هر هفته ۱۵۰ قدم دیگر نیز اضافه کند.

در زیر چند روش آسان برای افزایش تعداد مراحل انجام شده هر روز آورده شده است:

  • به جای آسانسور از پله استفاده کنید
  • برای دیدن یک دوست قدم بزنید
  • به جای رانندگی به سمت فروشگاه ، پیاده قدم بردارید
  • با دوستان طبیعت گردی کنید
  • دوستی برای پیاده روی پیدا کنید
  • هنگام مکالمه تلفنی در اطراف بلوک قدم بزنید
گام سنج یا گام شمار چیست و چه کاربردهایی دارد؟
گام سنج یا گام شمار چیست و چه کاربردهایی دارد؟

هدف از استفاده از گام سنج یا گام شمار چیست ؟

هدف این دستگاه ها ارائه اطلاعات در مورد میزان تعداد قدم های فرد در طول روز می باشد . از گام شمارهایی که مسافت پیموده شده یا کالری سوخته شده را اندازه گیری می کنند نیز می توان برای نظارت بر این اطلاعات استفاده کرد. بسیاری از افرادی که شروع به استفاده از گام شمار می کنند ، این کار را انجام می دهند زیرا در مورد اینکه هر روز چند قدم راه می روند کنجکاو هستند یا می خواهند هر روز قدم های بیشتری بردارند.

مطالعات نشان داده است که دریافت بازخورد در مورد عملکرد ، به بهبود عملکرد در مقایسه با عدم دریافت بازخورد بسیار کمک می کند. گام سنج این بازخورد را ارائه می دهد و می تواند در تشویق افراد برای افزایش فعالیت روزانه مداوم و مفید ، موثر باشد .

گام شمارهایی که دارای برنامه هایی هستند که امکان پیگیری عملکرد را طی ماه ها یا هفته ها فراهم می کنند ، ممکن است به ویژه موثر واقع شوند ، گرچه افراد همچنین می توانند پیشرفت خود را از طریق نمودار هر روز دنبال کنند.

خطرات استفاده از گام سنج یا گام شمار

استفاده از گام سنج خطر خاصی ندارد . با این حال ، قبل از شروع یک رژیم ورزشی جدید ، مهم است که با یک دکتر مشورت کنید ، زیرا شروع یک تمرین معمولی بعد از یک زندگی کم تحرک می تواند خطر حمله قلبی یا سکته را افزایش دهد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا