خواص عرق برگ بید چیست؟ فواید، مضرات و قیمت خرید
عرق برگ بید (بید شیرین) خواص مشابه آسپیرین دارد و درجلوگیری از سکته مغزی، حمله قلبی و رقیق شدن خون مانند آسپیرین عمل می کند، البته یک مقدار ضعیف تر. این گیاه ضد درد است، و بر خلاف آسپیرین، به معده آسیب نمی رساند. در مورد تاریخچه کشف خواص آن، که تاریخ آن ها به ۲۵ قرن پیش برمی گردد و به زمان کنفوسیوس برمی گردد، معلوم نیست که کدام کشور زودتر از آن استفاده کرده است: ایرانیان و یا چینیان.
هردو کشور در آن زمان دوستان نزدیک بودند و تعامل وسیعی با هم داشتند، اما نوشته های چینی با اشاره به خواص درمانی برگ های بید و ریشه ها ، گل های آن دارای قدمت بیشتری است.طبیعت عرق برگ بید سرد و تر است. از خواص عرق بید، می توانیم اثر این دارویی گیاهی را بر تسکین حساسیت بینی و عطسه اشاره کرد. عرق بید نیز یکی از گزینه های درمان برای چرک گوش است.
ازخواص فوق العاده و منحصر به فرد عرق بید می توان به درمان سردرد، بوی بد دهان، عفونت های دهان و دندان، رفع جوش و برفک زبان و دهان، تصفیه خون، درمان شوره سر ، رشد مو، درمان روماتیسم، درمان شقاق، رفع تب، رفع باد سرخ، باز شدن مجاری ادرار، رفع حساسیت بینی و عطسه و درمان مالاریا را اشاره کرد.
روش تولید عرق برگ بید
برگ بید یکی از گیاهان دارویی مورد استفاده در طب سنتی است. این عرق از گیاه بید گرفته می شود که با تقطیر برگ هایش حاصل می شود. طبیعت عرق برگ بید از دیدگاه طب سنتی سرد و تر است
نام های دیگر برگ بید
خِلاف، صَفصاف، فِک، فیک، صفصات ابیض، ویدار، بید، بیدخشتی، صفصاف مشفق، سیاه بید، بید سیاه، بید مجنون، مجنون، بید دره، فوکا، وی،، رشه بی، سرخ بید، دیو سفید، خلافبری، سالیکس، سول، نیتا و فشفشه می باشد.
برخی دیگر از خواص عرق برگ بید
- تب بر
- بیماری های رماتیسمی را بهبود می بخشد
- خواب آور
- درد مفاصل را تسکین می دهد
- درد تناسلی را بهبود می بخشد
- برطرف کننده شوره سر
- تهویه مو
- ضد تشنج و یرقان زردی
- برای درمان جوش
خواص عرق برگ بید: سلامت پوست
عرق بید با داشتن خواصی چون قابض, ضد التهابی و تسکین دهندگی، می تواند یک ماده قدرتمند و مفید در لوازم آرایشی و محصولات مراقبت از پوست باشد. عرق بید حاوی سالیسیلیک اسید و BHA است، بنابراین یک لایه برداری طبیعی است که برای مقابله با آکنه و جوش مورد استفاده قرار می گیرد. عرق بید می تواند منافذ پوست را تمیز کند و باعث از بین بردن سلول ها مرده شود. عرق بید حامل اسیدهای فنلی متشکل از سالیسین، سالین و فلاونوئیدها، تانن ها و مقادیر زیادی مواد معدنی است که می تواند در جوان سازی پوست تاثیرگذار باشد.
خواص عرق برگ بید: تسکین قاعدگی
دلیل گرفتگی های قاعدگی را می توان نتیجه التهاب لایه رحم و انقباضات ناشی از پروستاگلندین ها در نظر گرفت. عرق بید می تواند تولید پرستاگلندین و التهاب مرتبط را کاهش دهد. این گرفتگی قاعدگی و همچنین علائم و نشانه های PMS را تسکین دهد.
خواص عرق برگ بید: تسکین سردرد
یکی از خواص عرق بید تسکین سردرد است. این گیاه می تواند در کاهش تنش ناشی از سردرد موثر باشد. عرق بید شامل سالیسین، که اثر مشابه استيل ساليسيليک اسيد در آسپرين دارد. برخی مطالعات دریافته اند که اثرات تسکین دهندگی سردرد عرق بید طولانی تر از نتایج آسپیرین برای این عوارض است.
خواص عرق برگ بید: تسکین درد آرتروز و آرتریت
ترکیبات عرق بید تورم را کاهش می دهد. عرق بید می تواند به کمک مهار سیکلوکسیژناز درمان قدرتمند و مفیدی برای کاهش درد آرتریت و درد ناشی از آرتروز باشد. مهار پروستاگلندین ها می تواند التهاب را کاهش دهد ، بنابراین دردهای فلج کننده آرتروزی را به این ترتیب کاهش می یابد.
خواص عرق برگ بید: تسکین درد کمر
یکی از درمان های گیاهی و طبیعی برای کمر درد، گردن درد و درد عضلانی است با استفاده از عرق بید است. پروستاگلاندینها باعث عفونت می شوند، و عرق بید می تواند تولید را پروستاگلاندینها را کاهش دهد. در واقع عرق بید به عنوان یک ضد التهاب عمل می کند.
میزان و نحوه مصرف عرق برگ بید
بهترین زمان مصرف عرق بید پانزده دقیقه قبل یا بعد از صرف وعده غذایی است. برای استعمال موضعی برای درمان چرک گوش، دو قطره عرق بید را به گوش بریزید. برای درمان جوش روی صورت، عرق بید را به خوبی با گلاب و سفیده تخم مرغ مخلوط کنید و این ماسک پوستی را به مدت نیم ساعت روی پوست خود بگذارید.
مضرات عرق برگ بید
خواص و فواید عرق بید بسیار فراوان است،ولی اگر بیش از حد استفاده شود، می تواند عواقب و مضراتی به د نبال خواهد داشت.مصرف بیش از حد عرق بید می تواند باعث واکنش های آلرژیک و مشکلات گوارشی شود. یکی دیگر از مضرات بید این است که مصرف عرق بید می تواند میل جنسی را کاهش دهد.
افرادی که داروهای ضد انعقاد مصرف می کنند، از جمله وارفارین باید از عرق بید اجتناب کنند زیرا باعث تداخل دارویی می شود. عرق بید همچنین برای خانم های مبتلا به خونریزی شدید، افراد مبتلا به جراحت، افراد مبتلا به زخم معده و مشکلات اثنی عشر، افرادی که به داروهای ضد التهاب حساسیت دارند، زنان باردار و شیرده .
طبع عرق بید
طبع عرق بید سرد و تر است بنابراین مصرف بیش از حد آن خصوصا در افراد با طبع سرد ممکن است مشکل ایجاد کند. عرق بید بسیار مفید بوده و به خصوص خواص ضد درد آن کاملا شناخته شده است. این عرق گیاهی را به راحتی می توانید به صورت آنلاین یا حضوری از عطاری ها تهیه کرده و مورد مصرف قرار دهید. این عرق گیاهی خصوصا برای درد آرتروز و کمر مفید بوده و برای سردرد نیز قابل استفاده است. اثرات ضد درد این عرق گیاهی می تواند به شما کمک کند کمتر از داروهای شیمیایی استفاده کنید و بدین ترتیب می تواند یک جایگزین ایمن تر برای کاهش درد و ناراحتی باشد. اگر از دردهای مختلف رنج می برید این عرق گیاهی می تواند با خواص تسکین دهنده به شما کمک کند. علاوه بر این توجه داشته باشید که آن را از برندهای معتبر تهیه کنید زیرا برندهای معتبر حاوی مواد موثره بیشتری هستند و کمک می کنند زودتر اثرات آن را مشاهده کنید. عرق بید را می توانید در طول روز مصرف کنید و برای اینکه بدانید بهترین زمان مصرف چه موقعی است بهتر است با یک کارشناس طب سنتی مشورت نمایید. این عرق گیاهی سرشار از خواص سلامتی است اما استفاده صحیح از آن کلیدی است زیرا در صورت مصرف بیش از حد یا دوز کم اثرات درمانی آن در حد مطلوب نخواهد بود. بنابراین پیش از مصرف آن با یک کارشناس طب سنتی مشورت کنید تا دوز صحیح آن را برای شما مشخص کند.
نسخه درمانی با عرق برگ بید
- برای درمان سردرد, عرق برگ گیاه بید را در ۱۰ صبح و ۵ بعد از ظهربه اندازه نصف استکان میل کنید. جوشانده برگ بید را به صورت ضماد روی سر و پیشاني بگذارید. اگر برگ آن در دسترس نیست، سرتان را با عرق از برگ های بید بشویید.
- برای سردرد که علت آن ناشناخته است، ازعرق بید و کاسنی هر کدام ۱۵۰ گرم و بذر فرنجمشک ، تخم شربتی و تخم بالنگ، هر کدام ۵ گرم ، شربت تهیه کنید و سه لیوان در روز بنوشید.
- برای از بین بردن جوش دهان و زبان، تباشیر را با عرق بید حل کرده و سه بار در روزدهانتان را با آن غرغره کنید.
- برای مقابله با شوره سر، عرق برگ بید را به موهایتان بمالید. برای از رفع عرق و بوی پا، ۱۰ گرم بوراکس را با ۹۰۰ گرم عرق برگ بید مخلوط کنید و هر بار با یک لیوان پا را بشویید.
نکات مهم:
- بیماران مبتلا به زخم های گوارشی باید با احتیاط از آن استفاده کنند.
- مصرف کم هیچ عوارض جانبی ندارد
برای مطالعه بیشتر:
- خواص عرق اسطوخودوس یا گیاه لوندر
- خواص و عوارض عرق چهل گیاه و ترکیبات آن چه می دانید؟!
- خواص عرق گل همیشه بهار یا کالاندولا
- خواص عرق گل زوفا، این گیاه دارویی خاص را بدانید
- عرق گیاهی تمشک چیست و چه فوایدی برای سلامتی دارد؟
- خواص و فواید عرق مریم گلی چیست؟
- عرق جعفری چیست ؟ خواص ، فواید و قیمت خرید و فروش آن
- عرق آرتیشو چیست ؟ خواص ، فواید و قیمت خرید و فروش آن