Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
پزشکی

قطره استریل چشمی فلوکورت چیست؟ موارد مصرف و عوارض جانبی آن

قطره استریل چشمی فلوکورت (فلورومتولون چشمی) (Fluorometholone) یک داروی استروئیدی است که برای درمان التهاب چشم ناشی از جراحی یا سایر شرایط استفاده می شود.

این دارو برای درمان برخی بیماری های چشمی به دلیل التهاب یا آسیب استفاده می شود. فلورومتولون با تسکین علائمی مانند تورم، قرمزی و خارش عمل می کند. این دارو به دسته ای از داروهای شناخته شده به عنوان کورتیکواستروئیدها تعلق دارد. در نشریه جهان شیمی فیزیک از پماد چشمی اریترولیدین و دگزامتازون مقالاتی متتشر شده است. در این مطلب شما را با قطره استریل چشمی فلوکورت (فلورومتولون) آشنا میکنیم.

قطره فلوکورت (Fluorometholone) برای چیست

قطره استریل چشمی فلوکورت (فلورومتولون) برای درمان بیماری های چشمی ناشی از التهاب (تورم) استفاده می شود. این دارو یک کورتیکواستروئید (داروی استروئیدی) است که به کاهش تورم چشم کمک می کند.

فلوکورت در اشکال دارویی زیر موجود است:

  • قطره
  • پماد

قطره استریل چشمی فلوکورت

فلورومتولون (Fluorometholone) یک کورتیکواستروئید چشمی است که برای تسکین التهاب واقع در ملتحمه کف دست و پیازی، قرنیه و بخش قدامی کره چشم استفاده می شود. یک گلوکوکورتیکوئید که معمولا به صورت قطره چشمی برای درمان شرایط آلرژیک و التهابی چشم استفاده می شود. همچنین به صورت موضعی در درمان انواع اختلالات پوستی استفاده شده است.

فارماکودینامیک قطره استریل چشمی فلوکورت

کورتیکواستروئیدها مانند فلورومتولون پاسخ التهابی به انواع عوامل محرک را مهار می کنند و احتمالا بهبودی را به تاخیر می اندازند یا کند می کنند. آنها ادم، رسوب فیبرین، اتساع مویرگی، مهاجرت لکوسیت ها، تکثیر مویرگی، تکثیر فیبروبلاست، رسوب کلاژن و تشکیل اسکار مرتبط با التهاب را مهار می کنند.

قطره استریل چشمی فلوکورت چیست؟ موارد مصرف و عوارض جانبی آن
قطره استریل چشمی فلوکورت چیست؟ موارد مصرف و عوارض جانبی آن

مکانیسم عمل قطره استریل چشمی فلوکورت

هیچ توضیح قابل قبولی برای مکانیسم اثر کورتیکواستروئیدهای چشمی وجود ندارد. با این حال، تصور می‌شود که کورتیکواستروئیدها با القای پروتئین‌های مهارکننده فسفولیپاز A2، که مجموعا لیپوکورتین نامیده می‌شوند، عمل می‌کنند. فرض بر این است که این پروتئین‌ها بیوسنتز میانجی‌های قوی التهاب مانند پروستاگلاندین‌ها و لکوترین‌ها را با مهار آزادسازی پیش‌ساز مشترکشان، اسید آراشیدونیک، کنترل می‌کنند. اسید آراشیدونیک از فسفولیپیدهای غشایی توسط فسفولیپاز A2 آزاد می شود.

هدف اصلی آنها گیرنده گلوکوکورتیکوئید سیتوزولی است. پس از اتصال گیرنده، مجتمع گیرنده-لیگاند تازه تشکیل شده خود را به هسته سلول منتقل می کند، جایی که به بسیاری از عناصر پاسخ گلوکوکورتیکوئیدی در ناحیه پروموتر ژن های هدف متصل می شود. سپس گیرنده متصل به DNA با فاکتورهای رونویسی پایه تعامل می کند و باعث افزایش بیان ژن های هدف خاص می شود.

قبل از استفاده از قطره استریل چشمی فلوکورت

برای استفاده از دارو، خطرات مصرف دارو باید در مقابل فواید آن بررسی شود. برای مصرف دارو موارد زیر باید در نظر گرفته شود:

آلرژی: اگر واکنش غیرعادی یا آلرژیک به این دارو یا هر داروی دیگری دارید، به پزشک اطلاع دهید. اگر به انواع دیگری از موادر آلرژی دارید، از جمله: غذاها، رنگ ها، مواد نگهدارنده یا حیوانات، به پزشک اطلاع دهید.

اطفال: مطالعاتی در مورد ارتباط سن با اثرات فلورومتولون در جمعیت کودکان انجام نشده است. ایمنی و اثربخشی در کودکان کمتر از ۲ سال ثابت نشده است.

سالمندان: مطالعاتی که تا به امروز انجام شده است، مشکلات خاص مربوط به سالمندان را نشان نداده است که سودمندی فلورومتولون را در افراد مسن محدود کند.

شیر دادن: هیچ مطالعه کافی در زنان برای تعیین خطر ابتلا به نوزاد هنگام استفاده از این دارو در دوران شیردهی وجود ندارد.

تداخلات دارویی قطره استریل چشمی فلوکورت

اگرچه برخی داروها به هیچ وجه نباید با هم استفاده شوند، در موارد دیگر ممکن است دو داروی مختلف با هم استفاده شوند، حتی اگر ممکن است تداخلی رخ دهد. در این موارد، پزشک ممکن است بخواهد دوز را تغییر دهد یا اقدامات احتیاطی دیگری لازم باشد. اگر داروی دیگری با نسخه یا بدون نسخه مصرف می کنید، به پزشک خود اطلاع دهید.

برخی از داروها نباید در زمان خوردن غذا یا خوردن انواع خاصی از غذاها مصرف شوند. ممکن است تداخلات رخ دهد. استفاده از تنباکو با برخی داروها ممکن است سبب تداخلات شود. در مورد استفاده از دارو با غذا یا تنباکو با پزشک خود صحبت کنید.

وجود سایر مشکلات پزشکی ممکن است بر استفاده از این دارو تاثیر بگذارد. در صورت داشتن هر گونه مشکل دیگر زیر به پزشک اطلاع دهید، به خصوص:

جراحی آب مروارید: با احتیاط استفاده کنید. ممکن است باعث تاخیر در بهبودی شود.

برخی بیماری‌های چشمی که باعث نازک شدن قرنیه یا صلبیه می‌شوند: استفاده از آن می‌تواند باعث ایجاد سوراخ شود.

عفونت چشم ناشی از قارچ مایکوباکتریوم

در بیماران مبتلا بهعفونت چشم ناشی از ویروس (کراتیت هرپس سیمپلکس اپیتلیال) نباید استفاده شود.

عفونت چشم ناشی از ویروس (به عنوان مثال، هرپس سیمپلکس)

گلوکوم: با احتیاط استفاده کنید.

قطره استریل چشمی فلوکورت چیست؟ موارد مصرف و عوارض جانبی آن
قطره استریل چشمی فلوکورت چیست؟ موارد مصرف و عوارض جانبی آن

نحوه مصرف قطره فلوکورت

چشم پزشک به شما خواهد گفت که چه مقدار از این دارو و چند بار استفاده کنید. از دارو بیشتر استفاده نکنید یا بیشتر از آنچه پزشک به شما گفته است از آن استفاده نکنید. این دارو برای استفاده طولانی مدت نیست. قبل و بعد از مصرف این دارو دست های خود را با آب و صابون شستشو دهید. دراز بکشید یا سر خود را به عقب خم کنید. با انگشت اشاره، پلک پایینی چشم خود را به سمت پایین بکشید تا یک جیب تشکیل شود.

برای استفاده از قطره چشم:

درست قبل از هر بار استفاده، بطری را به خوبی تکان دهید.

قطره چکان را با دست دیگر نزدیک چشم خود نگه دارید.

تعداد صحیح قطره را در جیب ساخته شده بین پلک پایین و کره چشم بریزید. به آرامی چشمان خود را ببندید.

انگشت اشاره خود را به مدت ۱ دقیقه روی گوشه داخلی چشم خود قرار دهید.

قطره چکان را نشویید یا پاک نکنید و اجازه ندهید که به چیزی از جمله چشم شما دست بزند.

بلافاصله درپوش را روی بطری بگذارید. زمانی که از بطری استفاده نمی کنید، آن را صاف نگه دارید.

نگهدارنده استفاده شده در قطره چشم ممکن است توسط لنزهای تماسی نرم جذب شده و باعث تحریک چشم شما شود. قبل از استفاده از فلورومتولون باید لنزهای تماسی را خارج کرد. ممکن است ۱۵ دقیقه پس از مصرف دارو، لنزها را دوباره در چشم قرار دهید.

قطره چشمی فلوکورت برای نوزادان

این قطره در درمان عفونت چشم نوزادان استفاده میشود.

دوز مصرفی قطره استریل چشمی فلوکورت

دوز این دارو برای بیماران متفاوت است. مقدار دارویی که مصرف می کنید به قدرت دارو بستگی دارد.  تعداد دوزهایی که هر روز مصرف می‌کنید، زمان بین دوزها، و مدت زمانی که دارو مصرف می‌کنید به مشکلات شما که دارو را برای آن استفاده می‌کنید بستگی دارد. دوز مصرفی قطره استریل چشمی:

بزرگسالان – روزانه دو تا چهار بار یک قطره در چشم آسیب دیده استفاده کنید. در طی ۲۴ تا ۴۸ ساعت اول، طبق دستور پزشک می توانید هر ۴ ساعت یکبار از این دارو استفاده کنید.

کودکان ۲ سال و بالاتر – دوز باید توسط پزشک تعیین شود.

کودکان کمتر از ۲ سال – مصرف و دوز باید توسط پزشک تعیین شود.

دوز مصرفی پماد چشمی:

بزرگسالان – از مقدار کمی (روبان ۱/۲ اینچی) در چشم آسیب دیده یک تا سه بار در روز استفاده کنید. در طی ۲۴ تا ۴۸ ساعت اول، طبق دستور پزشک می توانید هر ۴ ساعت یکبار از این دارو استفاده کنید.

کودکان ۲ سال و بالاتر – دوز باید توسط پزشک تعیین شود.

کودکان کمتر از ۲ سال – مصرف و دوز باید توسط پزشک تعیین شود.

قطره استریل چشمی فلوکورت چیست؟ موارد مصرف و عوارض جانبی آن
قطره استریل چشمی فلوکورت چیست؟ موارد مصرف و عوارض جانبی آن

موارد احتیاط قطره استریل چشمی فلوکورت

چشم پزشک شما می خواهد چشم شما را در ویزیت های منظم معاینه کند تا مطمئن شود که دارو به درستی کار می کند و عوارض ناخواسته ای ایجاد نمی کند.

این دارو ممکن است فشار داخل چشم شما را افزایش دهد یا باعث سایر مشکلات چشمی از جمله آب سیاه یا آب مروارید شود. در هنگام استفاده از این دارو پس از جراحی آب مروارید نیز ممکن است بهبود آهسته یا تاخیری رخ دهد. برای بررسی این مشکلات باید به طور منظم معاینه چشم با پزشک خود انجام دهید.

اگر به چشم خود آسیب دیدید یا دچار عفونت چشمی شدید، فوراً با پزشک خود صحبت کنید. ممکن است لازم باشد داروی خود را تغییر دهید یا مصرف آن را متوقف کنید. اگر علائم شما ظرف دو روز بهبود نیافت یا بدتر شد، با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض قطره فلوکورت

یک دارو همراه با اثرات خود ممکن است عوارض ناخواسته ایجاد میکند. همه این عوارض جانبی ممکن است رخ ندهند، اما در صورت بروز به مراقبت پزشکی نیاز دارید. در صورت بروز هر یک از عوارض جانبی زیر با پزشک خود مشورت کنید:

  • مردمک بزرگتر، گشاد شده یا بزرگ شده (قسمت سیاه چشم)
  • تاری دید یا سایر تغییرات در بینایی
  • سوزش، خشکی یا خارش چشم
  • کاهش دید
  • تاخیر در بهبود زخم
  • ترشح از چشم
  • سردرد
  • افزایش حساسیت چشم به نور
  • حالت تهوع یا استفراغ
  • قرمزی، درد، تورم چشم، پلک یا پوشش داخلی پلک
  • پاره شدن

برخی از عوارض جانبی معمولا نیازی به مراقبت پزشکی ندارند. این عوارض جانبی ممکن است در طول درمان از بین بروند زیرا بدن شما با دارو سازگار می شود. همچنین، متخصص مراقبت های بهداشتی شما ممکن است بتواند راه های پیشگیری یا کاهش برخی از این عوارض جانبی را به شما بگوید. اگر هر یک از عوارض جانبی زیر آزاردهنده است با پزشک خود مشورت کنید:

  • احساس سوزش و سوزش هنگام مصرف دارو
  • افتادگی پلک بالایی
  • احساس داشتن چیزی در چشم

سایر عوارض جانبی که ذکر نشده است ممکن است در برخی از بیماران رخ دهد. اگر متوجه عوارض دیگری شدید، با پزشک مشورت کنید.

قطره استریل چشمی فلوکورت چیست؟ موارد مصرف و عوارض جانبی آن
قطره استریل چشمی فلوکورت چیست؟ موارد مصرف و عوارض جانبی آن

دوز فراموش شده قطره استریل چشمی فلوکورت

اگر یک نوبت از این دارو را فراموش کردید، آن را در اسرع وقت مصرف کنید. با این حال، اگر زمان مصرف نوبت بعدی است، دوز فراموش شده را مصرف نکنید.

خرید قطره چشمی فلوکورت

برای خرید این قطره به داروخانه های سراسر کشور مراجعه شود.

قیمت قطره چشمی فلوکورت

قیمت این قطره باتوجه به شرکت سازنده متفاوت است.

تفاوت قطره فلوکورت با بتامتازون

قطره بتامتازون بعد از عمل چشم و قطره فلوکورت برای جلوگیری و درمان عفونت چشم مصرف میشود.

قطره فلوکورت برای جوشکاری

افرادی که جوشکار هستند و شغل جوشکاری دارند برای تسکین چشم خود از این قطره استفاده میکنند.

محل نگهداری قطره استریل چشمی فلوکورت

دور از دسترس اطفال نگه دارید. داروهای تاریخ گذشته را نگه ندارید. از متخصص مراقبت های بهداشتی خود بپرسید که چگونه باید داروهایی را که استفاده نمی کنید دور بریزید. قطره استریل چشمی فلوکورت را در ظرف دربسته در دمای اتاق، دور از گرما، رطوبت نگهداری شود. از یخ زدگی دارو جلوگیری شود.

قطره فلوکورت برای خشکی چشم

قطره فلوکورت یک داروی مفید برای رفع التهاب چشم و بیماری ‌های آلرژیک است. این قطره را حتما با تجویز پزشک مورد استفاده قرار دهید و از مصرف خودسرانه آن پرهیز کنید. این قطره چشمی معمولا برای خشکی چشم کاربردی ندارد و تجویز نخواهد شد. خشکی چشم به دلیل کاهش ترشح اشک اتفاق می افتد که برای درمان آن باید از اشک مصنوعی استفاده کنید. قطره های اشک مصنوعی زیادی در حال حاضر در داروخانه ها موجود است و شما می توانید پس از مشورت با چشم پزشک برای درمان خشکی چشم از آنها استفاده کنید.

قطره فلوکورت را باید طبق دستور پزشک با دوزها و فواصل گفته شده مصرف کنید تا التهاب و حساسیت های چشمی شما به سرعت درمان شود. توجه داشته باشید که فلوکورت را باید در یخچال یا در دمای محیط نگهداری کنید و از یخ زدگی آن جلوگیری نمایید. برای استفاده از فلوکورت مانند همه داروهای چشمی باید دست های خودتان را شسته و طبق روش مصرف از این دارو استفاده نمایید.

این دارو معمولا برای کوتاه مدت تجویز می شود و عوارضی مانند سوزش و تاری چشم را هنگام استفاده ممکن است تجربه کنید. استفاده طولانی مدت این داروی چشمی ممکن است باعث عوارضی مانند درد چشم یا افزایش فشار چشم شود که بسیار خطرناک است.

این قطره یک کورتیکواستروئید است که التهاب و مشکلات ناشی از آن مانند خارش، درد، سوزش و تورم را درمان می کند. این قطره استریل برای بیماری هایی مانند درماتیت تماسی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از عوارض مصرف این دارو خشکی چشم است که در صورت آزاردهنده بودن آن پزشک برای شما اشک مصنوعی تجویز خواهد کرد. این دارو برای همه افراد قابل استفاده است و حتی برای کودکان نیز تجویز می شود. فقط باید موارد احتیاط را هنگام مصرف رعایت نمایید تا بهترین نتیجه را از درمان بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا